top of page

11 måder Elon Musk allerede har ændret Twitter

Opdateret: 11. okt. 2023

Siden hans opkøb af Twitter for svimlende 44 milliarder dollars i oktober, har Elon Musk, milliardærentreprenøren, været på en ubarmhjertig mission for at revidere hele platformen. Fra at forbedre brugeroplevelsen til at diversificere indtægtskilder, har Musks vision for Twitter udløst en række væsentlige ændringer, der har omformet mikroblogging-giganten.


Twitter, Elon Musk, X, X Corp, AI, Deep Mind, Privatliv, Ytringsfrihed, Teknologi

Denne artikel giver en detaljeret udforskning af elleve vigtige ændringer, der er sket under Musks ledelse, lige fra tekniske opgraderinger til ledelsesmæssige skift, alle med det formål at positionere Twitter som en mere robust og innovativ social medieplatform.


1. Twitter 2.0: The Everything App

I tråd med branchens skift mod "ultra-apps", der leverer et væld af tjenester for at fastholde brugere, afslørede Musk planer for Twitter 2.0, også kendt som The Everything App, kort efter at have overtaget. Denne ambitiøse fornyelse inkluderer tilføjelse af video- og taleopkald, der sætter Twitter på en direkte kollisionskurs med etablerede apps fra Meta-platforme, herunder Facebook, Instagram og WhatsApp. Flytningen sigter mod at tiltrække en bredere brugerbase og fremme en ny æra med indtægtsstrømme for platformen.


2. Betalt abonnement for bekræftede brugere


I et forsøg på at styrke verificerede brugere og tilbyde dem eksklusive funktioner, blev Twitter Blue, platformens premium abonnementstjeneste, relanceret under Musks ledelse. For et månedligt gebyr får abonnenter adgang til eftertragtede funktioner såsom Rediger tweet, 1080p videouploads, læsertilstand og det værdsatte blå flueben. Dette strategiske træk tilskynder brugerne til at søge bekræftelse og hæver Twitters status som en platform, der henvender sig til fremtrædende enkeltpersoner og organisationer.


3. To-faktor autentificering for blå brugere


I erkendelse af behovet for øget sikkerhed annoncerede Musk en ændring af to-faktor autentificeringsprocessen (2FA). Twitter begyndte at opkræve brugere for at bruge 2FA via sms, med henvisning til misbrug fra dårlige skuespillere. Selvom denne ændring vakte en del kontroverser, demonstrerer den Musks forpligtelse til at beskytte brugerkonti mod potentielle trusler.


4. Udgivere kan debitere brugere for artikler


I et forsøg på at støtte udgivere og diversificere indholdsindtægtsgenerering introducerede Twitter en model, der gør det muligt for udgivere at debitere brugere pr. artikel. Brugere, der foretrækker ikke at abonnere månedligt, kan vælge at betale en højere pris for lejlighedsvis adgang til specifikke artikler. Dette skridt har til formål at pleje et mere levende og mangfoldigt indholdsøkosystem inden for platformen.


5. Billigere indholds-abonnementer


Som en del af Twitters bestræbelser på at opmuntre skabere og indtægtsgenerering af indhold annoncerede Musk, at platformen ville skære 10% på indholdsabonnementer efter det første år. Twitter-brugere fik muligheden for at tilbyde deres følgere indholdsabonnementer, som inkluderer langformede tekster og udvidede videoer. Den første 12-måneders fritagelse for gebyrer var designet til at lokke flere skabere til at deltage aktivt.


6. Open Sourcing Twitters kode


For at fremme gennemsigtighed og tillade offentlig granskning afgav Musk en banebrydende forpligtelse til at gøre "bogstaveligt talt alt" open source. Dette skridt tillader offentligheden at inspicere og foreslå ændringer til Twitters proprietære software og opfordrer endda udviklere til at bruge algoritmen i deres applikationer. Det betyder et væsentligt skridt i retning af at fremme samarbejde og innovation inden for Twitter-økosystemet.


7. Forbyd links til rivaliserende medieplatforme


I en spændende beslutning meddelte Twitter, at det ville fjerne konti, der linkede til dets rivaliserende sociale medieplatforme. Bemærkelsesværdige rivaler som Facebook, Instagram og andre blev nævnt på listen. Dette træk illustrerer Musks ønske om at skabe en særskilt identitet for Twitter og samtidig afbøde konkurrencemæssige trusler.


8. Omstrukturering og personaleafskedigelser


Da Musk overtog Twitter, implementerede Musk en omstruktureringsplan, der involverede tusindvis af fyringer. Med henvisning til betydelige økonomiske tab og en udvandring af annoncører havde han til formål at strømline organisationen og optimere dens drift. Reduktionen i arbejdsstyrken repræsenterede en væsentlig transformation i virksomheden.


9. Linda Yaccarino overtager som CEO


I juni skete et bemærkelsesværdigt lederskifte med udnævnelsen af ​​Linda Yaccarino som Twitters nye administrerende direktør. Med en baggrund som reklamechef hos NBC Universal påtog Yaccarino sig ansvaret for at revitalisere Twitters indtægtsstrømme. Denne overgang betød, at Musk trådte tilbage som administrerende direktør og svarede på en meningsmåling, som Twitter-brugere indledte i december.


10. Fusion med X Corp


I et væsentligt strategisk træk fusionerede Musk Twitter med sit firma, X Corp, med den hensigt at skabe en "alt-app", der ligner Kinas WeChat. Denne fusion rummer potentialet til at revolutionere Twitters muligheder og udvide dets anvendelsesområde ud over en konventionel mikroblogging-platform.


11. Brug af AI for at bremse manipulation


Musk demonstrerede sit engagement i at bekæmpe manipulation af den offentlige mening på Twitter ved at annoncere inkorporeringen af ​​kunstig intelligens (AI). Diskussioner med Igor Babuschkin, en AI-forsker tidligere tilknyttet DeepMind, foreslog en fremtidig teamindsats for at implementere AI-teknologier for en sikrere og mere autentisk brugeroplevelse.


Twitter, Elon Musk, X, X Corp, AI, Deep Mind, Privatliv, Ytringsfrihed, Teknologi

Elon Musks opkøb af Twitter har været en katalysator for transformative ændringer inden for platformen. Fra at introducere nye funktioner og betalingsmodeller til at omfavne open source-principper og udnytte AI, har Musks vision omformet Twitters landskab markant.


Disse initiativer har til formål at forbedre brugeroplevelsen, fremme gennemsigtighed og generere forskellige indtægtsstrømme, hvilket placerer Twitter som en pionerkraft i den dynamiske verden af ​​sociale medier. Da platformen fortsætter med at udvikle sig under Musks vejledning, lover fremtiden for Twitter at blive spændende med potentiale for yderligere banebrydende innovationer.

Comments


bottom of page