top of page

3 online scams du skal passe på i 2023

Opdateret: 17. maj 2023


I år bliver endnu værre end sidste år. Vi er på ingen måde kommet online svindlere til livs, og de bliver stadig mere udspekuleret og de har typisk kun en ting for øje, nemlig din pengepung.


Svindlere kommer altid med nye teknikker til at få folk til at sende penge eller udlevere deres kreditkortoplysninger, og den bedste måde at undgå at falde for svindlere er at lære om selve svindelnummeret, angribernes mål og deres tricks. Her er tre svindelnumre, du skal være opmærksom på i 2023.


1. Phishing-svindel:


Disse kan være så enkle som at sende spam-e-mails eller så subtile som at efterligne en virksomheds hjemmeside. Svindlere sigter efter at indsamle masser af personlige eller arbejdsmæssige oplysninger, såsom brugernavne, adgangskoder, cpr-numre og andre følsomme data. Den bedste måde at undgå phishing-svindel på er ikke at reagere på uopfordrede anmodninger om oplysninger, uanset om de foregiver at være fra din arbejdsgiver eller en finansiel institution. Du kan bruge e-mail-tjenester som ProtonMail, som har effektiv spamfiltrering, til at beskytte dig selv mod phishing-svindel.


2. Svindel med kryptovaluta:


Investering og romantisk svindel er de to hovedstrategier, som svindlere bruger i kryptovalutaindustrien. Vær sikker på, at de websteder, du investerer på, er pålidelige, eller lav dit hjemmearbejde om tjenesten, før du indbetaler penge. Undgå at foretage investeringer kun baseret på råd fra en, du lige har mødt online, især hvis det virker for godt til at være sandt. Prøv at holde dine investeringer og online dating adskilt, og afslør aldrig dine private nøgler eller adgangskoder til nogen.


3. Beskæftigelsessvindel:


Jobsvindel steg med 30 procent mellem tredje og fjerde kvartal af 2022, og AI-teknologier som Chat GPT og Jasper vil øge beskæftigelsessvindel i 2023. Svindlere kan oprette falske virksomhedswebsteder eller kopiere eksisterende, såvel som falsk papirarbejde, bankkontooplysninger og ansættelsesformularer.


For at undgå beskæftigelsessvindel er det bedst ikke at søge job, hvis jobbeskrivelsen virker vag, eller du ikke kan finde detaljer om virksomheden.


Pas ekstra godt på dig selv og dine kære, når i færdes på internettet, og dobbelt tjek de udbydere i agerer med.

Yorumlar


bottom of page