top of page

Android-malwaren GravityRAT stjæler nu dine WhatsApp-backups

En ny variant af Android-malwaren kendt som GravityRAT er blevet opdaget og identificeret af sikkerhedsforskere. Denne malware er nu i stand til at stjæle WhatsApp-backups fra inficerede enheder. Dette udgør en alvorlig trussel mod brugernes fortrolige data og privatliv.


GravityRAT, Malware, Android, WhatsApp, Backup, IT-sikkerhed

GravityRAT-malwaren blev først opdaget tilbage i 2015 og er siden blevet opdateret og forbedret af cyberkriminelle. Denne nye version af malwaren har evnen til at udtrække og stjæle WhatsApp-backups, hvilket er en bekymrende udvikling.


Når GravityRAT-malwaren inficerer en Android-enhed, begynder den at operere i baggrunden uden at vække mistanke. Den begynder at overvåge brugerens aktiviteter og kan indsamle fortrolige oplysninger, såsom loginoplysninger, finansielle data og personlige billeder. Men nu kan malwaren også stjæle de krypterede WhatsApp-backups fra Google Drive eller den lokale lagerplads på den inficerede enhed.


Sikkerhedsforskere har bemærket, at GravityRAT-malwaren bruger forskellige teknikker for at undgå opdagelse. Den udnytter blandt andet skjulte billedfiler til at transportere skadelig kode, hvilket gør det vanskeligt for antivirusprogrammer at opdage eller blokere malwaren.


Når malwaren har hentet WhatsApp-backups, kan de cyberkriminelle dekryptere og få adgang til de stjålne data. Dette kan give dem adgang til personlige samtaler, billeder, videoer og andre følsomme oplysninger, der er gemt i brugerens WhatsApp-konto.


For at beskytte sig mod GravityRAT-malwaren og lignende trusler anbefales det, at brugere af Android-enheder tager følgende forholdsregler:


1. Hold altid din Android-enhed opdateret med den seneste sikkerhedsopdatering og softwareopdateringer.


2. Installer kun apps fra pålidelige kilder som Google Play Butik, og undgå at downloade apps fra ukendte eller mistænkelige kilder.


3. Vær opmærksom på tilladelserne, når du installerer apps. Hvis en app anmoder om unødvendige tilladelser, kan det være en advarsel om potentielt skadelig adfærd.


4. Brug en pålidelig antivirusapp, der kan opdage og fjerne malware fra din enhed.


5. Opret regelmæssige sikkerhedskopier af dine data, herunder WhatsApp-backups, på en sikker og pålidelig cloudlager eller ekstern lagerenhed.


Det er vigtigt at være opmærksom på den fortsatte udvikling af Android-malware som GravityRAT og tage de nødvendige skridt for at beskytte dine personlige oplysninger og digitale sikkerhed. Ved at følge de ovenstående forholdsregler kan du reduc

Comments


bottom of page