top of page

Anonomous Sudan angriber snart Danmark igen

Den berygtede hackergruppe Anonymous Sudan har igen rettet sine angreb mod Danmark og truer med at angribe danske mål mere alvorligt end tidligere.



Gruppen har påtaget sig ansvaret for en række DDoS-angreb - også kendt som overbelastningsangreb - mod blandt andet Københavns Lufthavn, danske universiteter og hospitaler i Region Hovedstaden. Nu har gruppen varslet, at Danmark vil blive angrebet mere alvorligt end tidligere.


Ifølge en melding på beskedtjenesten Telegram vil angrebene mod Danmark ske i protest mod afbrændingen af Koranen i Danmark. Gruppen oplyser også, at Australien står for skud, men at Danmark er det primære mål.


Gruppen har ikke offentliggjort, hvilke mål de har udset sig eller hvornår angrebene vil finde sted.


En særlig gruppe med forbindelse til Rusland

Cybersikkerhedsekspert Peter Kruse har tidligere udtalt, at Anonymous Sudan sandsynligvis ikke er direkte relateret til den oprindelige Anonymous-gruppe, men snarere har en helt anden politisk agenda.


Gruppen har tidligere på Telegram tilkendegivet, at angrebene mod Danmark og Sverige skyldes koranafbrændinger i de to lande. Det har ført til spekulationer om, at gruppen har islamisk baggrund.


Samtidig er der også mistanke om, at gruppen har forbindelse til den russiske hackergruppe Killnet, som har udført talrige DDoS-angreb mod forskellige mål i Europa, herunder sundhedssektoren og statslige myndigheder.


Den russiske gruppe skrev på Telegram i februar i år, at Anonymous Sudan er blevet en del af Killnet.


Gruppen har angrebet både danske og svenske mål

Gruppen har især været aktiv i Norden, hvor den har ramt svenske ministerier og lufthavne samt danske banker og universiteter. Ifølge sikkerhedsfirmaet, der overvåger gruppen, har den angrebet 242 svenske og 45 danske mål.


Det er særligt bekymrende, at gruppen har angrebet hospitaler, hvilket den oprindelige Anonymous-gruppe aldrig ville gøre, da det strider imod deres "hacker-kodeks". Anonymous er også kendt for at være pro-vestlig, mens Anonymous Sudan har forbindelse til den prorussiske Killnet-gruppe.


Det er endnu uklart, hvilke konsekvenser angrebene vil have for de ramte mål i Danmark og resten af Norden. Men det er tydeligt, at gruppen udgør en alvorlig trussel mod cybersikkerheden og bør tages meget seriøst.


Hvordan kan danske organisationer sikre sig?

Måden, hvorpå Anonymous Sudan opererer, er ikke helt klar, da gruppen er relativt ny og ikke har udført mange angreb endnu. Men typisk følger Anonymous-grupper en række generelle taktikker og strategier, som kan omfatte brug af DDoS-angreb, phishing, malware og social engineering for at få adgang til systemer og data. De kan også bruge teknikker som spoofing af IP-adresser og DNS-manipulation for at skjule deres aktiviteter og identiteter.


Baseret på den kendte MO af Anonomous Sudan og deres tidligere angreb, kan danske organisationer tage følgende skridt for at beskytte sig mod mulige fremtidige angreb.

  1. Øge deres hjemmeside og netværks sikkerhed, samt opdatere deres firewall- og antivirussoftware for at minimere muligheden for at hackerne får adgang til systemer.

  2. Implementere en to-faktor godkendelse, der kræver brug af et unikt kodeord og en anden form for godkendelse (som f.eks. en SMS-kode), for at begrænse adgangen til følsomme oplysninger.

  3. Overvågning af netværkstrafik og adgangskontrol, så der kan identificeres mistænkelige aktiviteter på et tidligt stadie.

  4. Udarbejdelse af en nødplan i tilfælde af et angreb, herunder adskillelse af kritiske systemer og sikkerhedskopiering af data.

  5. Træning af medarbejdere i cybersikkerhed, så de kan identificere potentielle trusler og rapportere dem til it-afdelingen.

At beskytte sig mod DDoS-angreb fra Anonymous Sudan kan være en udfordring, da de har tidligere anvendt forskellige teknikker og metoder til at udføre angreb. Men her er nogle generelle trin, som organisationer kan tage for at reducere risikoen for et sådant angreb:

  1. Øg båndbredden: Det kan hjælpe med at modstå et DDoS-angreb ved at øge båndbredden i dit netværk, så det kan håndtere en større mængde trafik.

  2. Brug en DDoS-beskyttelsestjeneste: Organisationer kan overveje at bruge en tredjeparts DDoS-beskyttelsestjeneste til at beskytte deres netværk og servere mod angreb.

  3. Konfigurer netværksenheder korrekt: Sørg for, at alle netværksenheder er korrekt konfigureret og opdateret for at undgå kendte sikkerhedsproblemer og sårbarheder.

  4. Overvåg trafikken: Hold øje med trafikken på netværket for at identificere og isolere unormal aktivitet, som kan indikere et forestående angreb.

  5. Lav en beredskabsplan: Udform en beredskabsplan for at håndtere et DDoS-angreb, så organisationen kan reagere hurtigt og effektivt, hvis angrebet finder sted.

Det er også vigtigt at bemærke, at disse trin ikke nødvendigvis garanterer fuldstændig beskyttelse mod DDoS-angreb fra Anonymous Sudan eller andre angribere. Det er vigtigt at være proaktiv og forberedt på enhver eventualitet, og søge hjælp fra sikkerhedseksperter og specialiserede tjenester om nødvendigt.

bottom of page