top of page

Anonymous Sudan bag angreb på Danske hospitaler

Det er blevet rapporteret, at en hackergruppe med navnet Anonymous Sudan har påtaget sig ansvaret for en række nylige angreb på flere hospitalers hjemmesider i Region Hovedstaden, Danmark. De hævder, at angrebene skyldes koranafbrændinger og at flere andre hospitaler vil blive ramt i de kommende timer.


Anonymous Sudan

Ifølge rapporterne er følgende hospitalers hjemmesider blevet angrebet: regionh.dk, amagerhospital.dk, bispebjerghospital.dk, bornholmshospital.dk, frederiksberghospital.dk, gentoftehospital.dk, rigshospitalet.dk, herlevhospital.dk og hvidovrehospital.dk.

Det er ikke første gang, at Anonymous Sudan har påtaget sig ansvaret for angreb. I februar hævdede gruppen også at stå bag et angreb på den svenske pendant til DR, SVT. I dette tilfælde hævdede gruppen, at koranafbrændinger var årsagen til angrebet.


Gruppens profilnavn antyder, at de måske stammer fra Sudan. I deres opslag på sociale medier inkluderer de ofte et billede af en kutteklædt skikkelse, der står i et ørkenlandskab. De har også nævnt hackergruppen Killnet, der er kendt for at være prorussisk, og navnet Anonymous Russia i deres opslag.


Anonymous Sudan har ikke nogen kendt forbindelse til den oprindelige Anonymous-gruppe, som blev grundlagt i 2003 og har stået bag flere store cyberangreb.


Det er ikke klart, hvordan Anonymous Sudan har gennemført angrebene på hospitalernes hjemmesider eller hvad deres specifikke mål med angrebene er. Det er også uklart, om de har nogen tilknytning til andre hackergrupper eller politiske organisationer.


Cyberangreb på hospitaler og andre offentlige institutioner er et stigende problem i hele verden. Det kan have alvorlige konsekvenser for både patienter og personale, især i en tid med global pandemi, hvor hospitaler og sundhedsinfrastruktur er mere vigtige end nogensinde før.


Det er vigtigt at bemærke, at cyberkriminalitet er en alvorlig forbrydelse og kan have vidtrækkende konsekvenser. Det er også vigtigt at sikre, at offentlige institutioner har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte mod potentielle angreb.

Comments


bottom of page