top of page

Beskedappen “Signal” styrker sikkerheden med kryptering på kvanteniveau

Opdateret: 11. okt. 2023

Signal tager et væsentligt skridt i retning af at øge brugersikkerheden ved at introducere kryptering på kvanteniveau.


Signal, Beskedtjeneste, Besked app, Kryptering på kvant

Den sikre meddelelsesplatform styrker sin protokol for at styrke sin allerede robuste end-to-end-kryptering mod potentielle angreb på kvanteniveau.


Forbyggelse mod truslen for fremtidige kvantecomputere


Ehren Kret, CTO for Signal, understregede, at dette seneste skridt tilføjede et nyt og vigtigt "lag af beskyttelse" som er nødvendigt for at beskytte virksomheden og deres brugere "mod truslen om, at en kvantecomputer bliver bygget i fremtiden, som er kraftig nok til at bryde nuværende krypteringsstandarder."


Dette tiltag fra Signal understreger deres engagement i at prioritere deres brugeres sikkerhed i lyset af den truende og kommende trussel fra kvantecomputere. Med fremkomsten af mindre sikre beskedtjenester har Signal vundet betydelig popularitet på grund af dens pålidelige end-to-end-kryptering, der sikrer brugerne, at deres personlige beskeder forbliver uigennemtrængelige for nysgerrige øjne. I modsætning til konglomerater som Meta, hvis meddelelsesplatform, WhatsApp, er en del af et større økosystem, står Signal som en selvstændig enhed.


"Selvom kvantecomputere allerede eksisterer, har de systemer, der vides at eksistere i dag, endnu ikke nok qubits til at udgøre en trussel mod den offentlige nøglekryptografi, som Signal i øjeblikket bruger" Ehren Kret, CTO, Signal

Mens den globale udbredelse af kvanteberegning stadig er i horisonten, overgår dens potentiale til hurtigt at tackle komplekse problemer det klassiske edb. Dette betyder, at det potentielt kan optrevle krypteringsnøgler inden for en betydeligt forkortet tidsramme.


Kret præciserede: "Selvom kvantecomputere allerede eksisterer, har de systemer, der vides at eksistere i dag, endnu ikke nok qubits til at udgøre en trussel mod den offentlige nøglekryptografi, som Signal i øjeblikket bruger." Mens tidslinjen for fremkomsten af potente kvantecomputere forbliver usikker, anerkender Signal dem som en "virkelig og voksende risiko", deraf deres proaktive foranstaltninger.


Post-kvantekryptografi kræver omfattende forskning og udvikling, og Signals dedikation til at styrke digitalt privatliv har unægtelig opnået yderligere tillid og støtte fra sin brugerbase.

Comments


bottom of page