top of page

Bitcoin får måske Ethereum lignende smart contracts via BitVM

Bitcoin kan måske få Ethereum lignende smart contracts ved hjælp af BitVM.


Bitcoin, Blockchain, Kryptovaluta, Cryptoprojekt, BitVM, Smart contracts, Ethereum, ZeroSync, Robin Linus

ZeroSync's Robin Linus har vakt spænding i Bitcoin-fællesskabet ved at introducere "BitVM"-whitepaper, det er en fremlagt sag der foreslår en "simpel" metode til at inkorporere smarte kontrakter, såkaldet "smart contracts" i den oprindelige Bitcoin blockchain. Dette er en funktion der primært er forbundet med Ethereum og dets talrige afledninger.


ZeroSync's Robin Linus' "BitVM" whitepaper


Bitcoin-teknologi er pludselig kommet i rampelyset efter offentliggørelsen af ZeroSync's Robin Linus' "BitVM"-whitepaper, der skitserer en plan for nemt at tilføje smarte kontrakter til den oprindelige blockchain.


Meddelelsen har skabt entusiasme i Bitcoin-kredse, da smarte kontrakter er den centrale innovation bag den næststørste blockchain, Ethereum, for slet ikke at nævne dens mængde af efterligninger.


Et paradigmeskift for Bitcoin


Dette kunne betyde et paradigme skift for Bitcoin. Denne uges offentliggørelse af et forskningspapir, der skitserer designet for BitVM, "en beregningsparadigme til at udtrykke Turing-komplette Bitcoin-kontrakter," fik bitcoin-brugere til at summe på sociale medier og fora. Den store idé er, at Ethereum-lignende smarte kontrakter måske er på vej til Bitcoin, hvilket åbner muligheden for en eksistentiel transformation af den oprindeligt betalingsfokuserede blockchain - måske endda en større udvikling end implementeringen af Bitcoin NFT'er tidligere på året via Ordinals-protokollen.


"Bitcoin is getting smarter"


"Bitcoin er ved at blive meget klogere," det var der et populært opslag på det tidligere Twitter, nu kaldet "X", der sagde. "Noget virkelig interessant er under opsejling," skrev en anden.


Forfatteren til BitVM-papiret er Robin Linus, en kernebidragyder til ZeroSync, en schweizisk non-profit, der bygger værktøjer til Bitcoin-udviklere til brug af zero-knowledge-beviser - en type kryptografi, der er blevet en af de hotteste tendenser i Ethereum-økosystemet i 2023.


"BitVM er et fantastisk gennembrud, fordi selvom der i øjeblikket er mange åbne spørgsmål ved BitVM, er spørgsmålene for det meste løsbare" Bob Bodily, administrerende direktør for Bioniq.io (Bitcoin Ordinals NFT market)

En person gik så langt som til at indskrive Linus' papir på Bitcoin-blockchainen. BitVM er afhængig af beregninger, der udføres uden for blockchain og derefter verificeres on-chain ved hjælp af en opsætning, der ligner dem, der findes i såkaldte optimistiske rollups på Ethereum.


Comments


bottom of page