top of page

Cisco køber IT-sikkerheds virksomheden Splunk for næsten 200 mia. kroner

Opdateret: 11. okt. 2023

Cisco, den globale leder inden for computernetværksudstyr, har annonceret sit mest betydningsfulde opkøb til dato.


Cisco, Splunk, IT, Teknologi, Netværk, Cybersikkerhed,

Cisco har annonceret det enorme køb IT-sikkerhedsfirmaet Splunk for svimlende 28 milliarder dollars, svarende til næsten 200 mia kroner, og endda i en kontant transaktion. I henhold til aftalens vilkår vil Cisco erhverve Splunk til en kurs på 157 USD per aktie, hvilket markerer en historisk milepæl for virksomheden.


"Vores kombinerede egenskaber vil drive den næste generation af AI-aktiveret sikkerhed og observerbarhed" Chuck Robbins, CEO, Cisco

For at finansiere dette betydelige opkøb vil Cisco bruge en kombination af likviditetsreserver og gæld. Dette strategiske træk understreger Ciscos forpligtelse til at udvide sin tilstedeværelse på sikkerhedssoftwarearenaen, et kritisk område for vækst og efterspørgsel i teknologisektoren.


Hvem er så Splunk?


Splunk er kendt for sin avancerede teknologi, som sætter virksomheder i stand til at overvåge og analysere deres data, hvilket væsentligt reducerer sårbarheden over for cybertrusler og fremskynder løsningen af ​​tekniske problemer. I lyset af dette opkøb sigter Cisco mod at udnytte Splunks kunstige intelligens-kapaciteter til at styrke netværkssikkerheden.


Chuck Robbins, Ciscos administrerende direktør, understregede AIs centrale rolle og udtalte: "Vores kombinerede egenskaber vil drive den næste generation af AI-aktiveret sikkerhed og observerbarhed... Vi vil hjælpe med at gøre organisationer af alle størrelser mere sikre og modstandsdygtige."


Transaktionen forventes afsluttet i tredje kvartal af 2024. Cisco forventer positive effekter på bruttomarginerne inden for det første år og forventer, at indtjening uden GAAP vil se forbedringer i det andet år.


Dette opkøb repræsenterer en væsentlig del, ca. 13%, af Ciscos markedsværdi, hvilket betyder en bemærkelsesværdig afvigelse fra virksomhedens historie med at undgå blockbuster-aftaler. Før Splunk-opkøbet var Ciscos største opkøb købet for 6,9 milliarder dollar af Scientific Atlanta, en kabel-set-top-boksproducent, i 2006.


Hvad siger tallene?


Efterhånden som landskabet med cloud computing har omformet Ciscos traditionelle forretning, hvilket har nødvendiggjort nye indtægtsstrømme, er cybersikkerhed dukket op som et primært fokus. I regnskabsåret 2022 omdøbte Cisco sin kerneomskiftnings- og routingforretning til Secure, Agile Networks, hvilket fremhævede sikkerhedens integrerede rolle i netværksinfrastrukturen. Kerneforretningens omsætning steg med 22% og nåede op på 29,1 milliarder dollars, mens sikkerhedsenheden oplevede en stigning på 4% i salget til i alt 3,9 milliarder dollars.


På trods af en stigning på 12% i Ciscos aktier i år, halter virksomhedens resultater bagud i forhold til det bredere marked. Robbins forventer, at synergier mellem Cisco og Splunk vil blive tydelige inden for de næste 12 til 18 måneder.


På hvilke måder er denne handel et godt match?


Efter meddelelsen rejste nogle analytikere bekymringer om potentiel produktoverlapning, regulatorisk kontrol og anskaffelsesomkostningerne. Splunks skift mod en sky-centreret tilgang fik også opmærksomhed.


Gary Steele, administrerende direktør for Splunk, som vil slutte sig til Ciscos executive team efter aftalens afslutning, udtrykte, at mange store kunder stadig er afhængige af deres kundeadministrerede tilbud.


I tilfælde af annullering af en aftale eller reguleringsblokering er Cisco forpligtet til at betale Splunk et opsigelsesgebyr på 1,48 milliarder dollars i henhold til regulatoriske ansøgninger. Omvendt, hvis Splunk vælger at trække sig fra aftalen, vil de være ansvarlige for et brudgebyr på 1 milliard dollar, der skal betales til Cisco.


Alene i 2023 har Cisco opkøbt fire sikkerhedsfokuserede virksomheder: Armorblox, Oort, Valtix og Lightspin, hvilket yderligere styrker deres engagement i cybersikkerhedssektoren.


Tidal Partners, Simpson Thacher og Cravath, Swaine & Moore fungerede som rådgivere for Cisco, mens Qatalyst Partners, Morgan Stanley og Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom rådgav Splunk i denne monumentale transaktion.

Comentarios


bottom of page