top of page

Crypto platformen Poly Network stopper tjenester efter hack på flere millioner dollar


Poly Network, en Kina-baseret decentraliseret finansplatform (DeFi), blev ramt af et ødelæggende cyberangreb i weekenden, hvilket resulterede i tyveri af millioner af dollars i digitale aktiver.


Poly Network, Kina, DeFi, Dectraliseret, Cyberangreb, Hack, Crypto, Exchange, Kryptovaluta, Blockchain

Platformen gør det muligt for brugere at handle cryptocurrency-aktiver på tværs af forskellige blockchains, hvilket tilbyder en bred vifte af muligheder for krypto-entusiaster. Søndag morgen blev Poly Network dog tvunget til at suspendere sine tjenester som svar på angrebet. Virksomheden begyndte straks at arbejde med sine partnere for at vurdere omfanget af de stjålne aktiver og opfordrede blockchain-sikkerhedsfirmaer til at få hjælp.


Søndag eftermiddag afslørede Poly Network, at 57 aktiver på 10 forskellige blockchains var blevet påvirket af angrebet. Blandt de påvirkede blockchains var Ethereum, Binance's BNB Chain, Metis, Polygon og mere. Et Google-regneark blev delt med detaljerede oplysninger om omfanget af tyveri af kryptovaluta under bruddet.


Poly Network tog til Twitter for at afsløre, at de allerede havde indledt kommunikation med centraliserede udvekslinger og retshåndhævende myndigheder for at søge hjælp til at håndtere situationen. De udtrykte håb om, at angriberen ville samarbejde og returnere de stjålne aktiver for at undgå alvorlige juridiske konsekvenser.


Dear users, we would like to inform you that Poly Network is temporarily suspending its services due to a recent attack. We are actively engaging with relevant parties and diligently assessing the extent of the affected assets - Tweet fra Poly Network

For at afbøde yderligere risici kontaktede Poly Network forskellige projektteams og opfordrede dem til at trække likviditet fra decentraliserede børser. Derudover rådede de brugere, der havde de berørte aktiver, til at fremskynde processen med at trække likviditet og låse deres LP-tokens op.

Hackerne formåede at udnytte Poly Network til at skabe et ubegrænset antal tokens, hvilket komplicerede opgaven med at beregne den faktiske værdi af de stjålne midler. Forskellige sikkerhedsfirmaer, der analyserede hændelsen, gav forskellige skøn.


Blockchain-sikkerhedsfirmaet PeckShield hævdede, at cryptocurrency for en værdi af 42 milliarder dollars blev præget, mens et andet firma foreslog 34 milliarder dollars. Disse tal afspejlede dog ikke det faktiske beløb, som hackerne kunne udbetale på grund af mangel på likviditet på de involverede platforme.


Recorded Future News konsulterede flere blockchain-sikkerhedsfirmaer, med estimater af de stjålne midler, der spænder fra $10,1 millioner til $20 millioner. Sikkerhedsfirmaet Beosin rapporterede, at 5.196 ETH blev stjålet, svarende til cirka 10 millioner dollars.


“We are aware of Polybridge’s ongoing situation, and are currently in contact with the PolyNetwork team to minimize the impact of the attack and further asses the situation. In regards to the newly minted BNB and BUSD on Metis, there is no sell liquidity available” Crypto platformen Metis

Eksperter hos Beosin og MetaSleuth indikerede, at Binances kryptovaluta for omkring 260 millioner dollars blev stjålet. Men den lave likviditet på platformen, hvorfra midlerne blev taget, gjorde det usandsynligt for angriberne at udbetale dette beløb.


Binance CEO Changpeng Zhao forsikrede brugerne om, at hændelsen ikke ville påvirke Binance-brugere, da de ikke understøtter indbetalinger fra Poly Network.


”All minted METIS tokens from PolyBridge have been locked on BNBChain by PolyNetwork and have limited liquidity” Binance

Som et resultat af angrebet besluttede flere kryptoplatforme forbundet med Poly Network at suspendere deres forbindelser midlertidigt. En af disse platforme, Metis, udtalte, at der ikke var nogen salgslikviditet tilgængelig for de nyslåede BNB og BUSD på deres platform.


Det er ikke første gang, Poly Network står over for et sådant angreb. I 2021 stjal hackere kryptovaluta for over 600 millioner dollars fra platformen, men en betydelig del af midlerne blev til sidst returneret i bytte for en økonomisk belønning.

Comentarios


bottom of page