top of page

Danmark og USA går sammen om at styrke Ukraines cybersikkerhed


For to dage siden meddelte den amerikanske ambassade, at USA og Danmark har indgået et partnerskab for at reducere sårbarheder inden for IT-sikkerhed og opbygge cybersikkerhed i Ukraine's kritiske infrastruktur.


USA, Danmark, Ukraine, Rusland, Krigen i Ukraine, IT-sikkerhed, Cyberangreb, Cyberforsvar, Diplomati, Politik, IT, Teknologi

Dette samarbejde kommer til at gå igennem USAID's eksisterende program "Cybersikkerhed for Kritisk Infrastruktur i Ukraine". Danmark kommer til at investere 20 millioner DKK, svarebnde til ca. 2,8 millioner USD dette program.


Siden invasion af Ukraine i februar 2022, har den russiske føderation målrettet cyberangreb mod Ukraines regeringsinstitutioner og kritiske infrastruktur såsom telekommunikation, elektricitet og datalagringsystemer. Med denne nye støtte fra Danmark vil USA fortsætte sit arbejde med at styrke Ukraines cybersikkerhedsmiljø, herunder dets love, reguleringer og institutionelle rammer; udvikle Ukraines cybersikkerhedsarbejdsstyrke ved at opbygge kapaciteten hos eksisterende eksperter og ved at etablere en dedikeret pipeline for cybersikkerhedsarbejdskraft; samt ved at opbygge tillid og samarbejde mellem den offentlige og private sektor for at skabe en mere modstandsdygtig ukrainsk cybersikkerhedsindustri.


"Styrkelsen af Ukraines cyberkapaciteter er afgørende for at beskytte landets institutioner og infrastruktur mod de øgede cyberangreb som følge af Ruslands krig. Jeg byder Danmarks investering på 20 millioner DKK i USAID's aktivitet "Cybersikkerhed for Kritisk Infrastruktur i Ukraine" velkommen og ser frem til at samarbejde om at gøre Ukraine i stand til at modstå Ruslands cyberaggression." - siger den amerikanske ambassadør til Ukraine, Bridget Brink.


"Der er et stort behov for at opbygge en mere modstandsdygtig digital infrastruktur i Ukraine. Rusland bruger cyberangreb til at forstyrre kritisk infrastruktur og underminere tilliden til myndighederne. Derfor vil vi bidrage med 20 millioner DKK (2,8 millioner USD) til ukrainsk cybersikkerhed i tæt samarbejde med USA" Lars Løkke Rasmussen, dansk udenrigsminister.

USAID's program "Cybersikkerhed for Kritisk Infrastruktur i Ukraine", har spillet en afgørende rolle i at forsyne statsinstitutioner og nøgleinfrastruktur med de redskaber og cyberekspertise, de har brug for, for at fortsætte driften og imødekomme behovene hos det ukrainske folk under krigen. Aktiviteten har også støttet Ukraines bestræbelser på at indgå partnerskaber med internationale cybersikkerhedsaktører, herunder at Ukraine's Statstjeneste for Særlig Kommunikation og Informationssikkerhed har indledt samarbejde med USA's Cybersikkerheds- og Infrastruktur-sikkerhedsagentur (CISA).


USA er stolt over at samarbejde med Danmark og New Zealand gennem USAID's aktivitet "Cybersikkerhed for Kritisk Infrastruktur i Ukraine" og ser frem til vores fortsatte samarbejde. Med sit bidrag understreger Danmark sin støtte til det ukrainske folk og deres sikkerhed mod cyberangreb fra skadelige aktører. Dette donation følger også op på New Zealands investering på 0,49 millioner USD i cybersikkerhedsprogrammet tidligere i 2023.

Comments


bottom of page