top of page

Databeskyttelse i sundhedssektoren under pres

Kryptering af databeskyttelse i sundhedssektoren udvikler sig konstant, selvom der stadig er plads til forbedringer. Sundhedsudbydere og organisationer anerkender betydningen af ​​kryptering for at beskytte følsomme patientdata og overholde regler som HIPAA i USA og GDPR i EU. Krypteringstilstanden inden for databeskyttelse i sundhedssektoren har set flere vigtige udviklinger, herunder datakryptering i hvile og under transit, vedtagelse af sikre kommunikationskanaler, cloud-baseret kryptering, end-to-end-kryptering og vægt på krypteringsnøglestyring.


Databeskyttelse i sundhedssektoren

Der er dog stadig udfordringer med at implementere kryptering i sundhedsdatabeskyttelsen, såsom kompleksiteten af ​​sundhedssystemer, ældre systemer og interoperabilitet, begrænsede ressourcer og ekspertise og menneskelige fejl og insidertrusler. På trods af fremskridt er det ikke præcist at sige, hvilken krypteringsalgoritme der har haft flest brud, da de ikke bliver brudt, men ældre algoritmer som DES har vist sig at være sårbare over for angreb og anses ikke længere for at være sikre. Nyere krypteringsalgoritmer som AES er blevet standarden for sikker kommunikation og databeskyttelse.


Krypteringsteknologier og -praksis bliver mere udbredt, men en løbende indsats er nødvendig for at sikre sikkerheden og privatlivets fred for følsomme sundhedsdata.


Hospitaler angrebet med ransomware

I de sidste par år har sundhedsindustrien været vidne til adskillige ransomware-angreb, hvor nogle af de mest betydningsfulde hændelser fandt sted i USA. Disse angreb involverer typisk en hacker eller en gruppe hackere, der får uautoriseret adgang til en sundhedsorganisations netværk og krypterer dataene, hvilket gør dem utilgængelige. Hackerne kræver derefter en løsesum i bytte for at levere dekrypteringsnøglen for at låse dataene op.


En bemærkelsesværdig hændelse fandt sted i 2020, da Universal Health Services, en af ​​de største sundhedsudbydere i USA, blev ramt af et ransomware-angreb, der påvirkede mere end 250 af dets faciliteter over hele landet. Angrebet forstyrrede kritiske systemer, herunder elektroniske sundhedsjournaler, fakturering og laboratoriesystemer, hvilket førte til en fuldstændig lukning af hele netværket. Hændelsen havde en betydelig indvirkning på patientbehandlingen, hvor nogle hospitaler blev tvunget til at omdirigere akutte patienter til andre faciliteter.


En anden bemærkelsesværdig hændelse fandt sted i 2021, da Scripps Health, et sundhedssystem i San Diego, Californien, blev ramt af et ransomware-angreb, der påvirkede dets informationsteknologisystemer, herunder dets elektroniske sygejournalsystem. Angrebet forstyrrede patientbehandlingen, og nogle patienter kunne ikke få adgang til lægehjælp på grund af afbrydelsen. Sundhedssystemet betalte til sidst løsesummen til angriberne for at genoprette adgangen til dets data og systemer.


Disse hændelser viser alvoren af ​​ransomware-angreb på sundhedsorganisationer og den indvirkning, de kan have på patientpleje. Ransomware-angreb på sundhedsorganisationer er særligt bekymrende, da de involverer følsomme patientdata, der kan blive kompromitteret, hvilket fører til identitetstyveri, bedrageri og andre alvorlige konsekvenser. Som sådan er sundhedsorganisationer nødt til at prioritere cybersikkerhed og implementere robuste foranstaltninger for at forhindre og mindske risikoen for ransomware-angreb.

Comments


bottom of page