top of page

Datatilsynet undersøger Facebookgruppe for præster

I forbindelse med en artikel på tv2.dk er Datatilsynet blevet opmærksom på, at flere præster tilsyneladende deler historier fra deres hverdag i en lukket gruppe på Facebook i en form, hvor det er muligt at identificere enkeltpersoner. Datatilsynet beder derfor nu Kirkeministeriet forholde sig til de forhold, som omtales i artiklen.

Datatilsynet er i forbindelse med artiklen "Præster deler fortrolige detaljer om borgeres død, sygdom og selvmord på Facebook", bragt på tv2.dk den 18.september 2022, blevet opmærksom på, at flere præster tilsyneladende deler historier fra hverdagen i en form, hvor det er muligt at identificere de personer, historierne drejer sig om. Da Kirkeministeriet er arbejdsgiver for præsterne, har Datatilsynet bedt ministeriet forholde sig til de forhold, som omtales i artiklen.

”Vi ser med stor alvor på de forhold TV2 beskriver i artiklen og har derfor iværksat en undersøgelse af sagen. Når man håndterer oplysninger om borgere, er det helt afgørende, at man gør det i overensstemmelse med reglerne for databeskyttelse. Der er endda tilsyneladende også tale om følsomme oplysninger, og det gør det særligt vigtigt at sørge for fortrolighed," udtaler Kenni Elm Olsen, specialkonsulent i Datatilsynet.


Comments


bottom of page