top of page

Discord afslører databrud efter en supportagent blev hacket

Populær kommunikationsplatform, Discord, har været udsat for et databrud efter en uheldig hændelse, hvor en af deres supportagenter blev hacket. Virksomheden har valgt at være åben omkring hændelsen og har taget skridt til at håndtere situationen.


Dicord, Social Engineering, Hacking, IT-Sikkerhed

Ifølge en erklæring fra Discord blev hændelsen opdaget, da der blev observeret usædvanlig aktivitet på supportagentens konto. Det blev konstateret, at uautoriserede personer havde fået adgang til kontoen og havde opnået adgang til visse brugerdata.


Virksomheden har bekræftet, at hackere har fået adgang til en række oplysninger, herunder brugernavne, emailadresser og hashede adgangskoder. Det er dog værd at bemærke, at Discord bruger bcrypt-hashing-algoritmen, som er stærk og forhindrer, at adgangskoder dekrypteres let.


Discord har reageret hurtigt på hændelsen ved at deaktivere de berørte konti og nulstille adgangskoderne for at sikre brugernes sikkerhed. De har også indledt en intern undersøgelse for at identificere, hvordan angrebet kunne ske og tage nødvendige foranstaltninger for at forhindre lignende hændelser i fremtiden.


Som en yderligere foranstaltning anbefaler Discord, at brugere aktivt opdaterer deres adgangskoder og overvejer at aktivere tofaktorgodkendelse for at øge sikkerheden på deres konti. De har også opfordret brugerne til at være opmærksomme på mistænkelig aktivitet og rapportere eventuelle uregelmæssigheder til virksomheden.


Det er vigtigt at bemærke, at ingen betalingsoplysninger eller kreditkortoplysninger blev kompromitteret under dette angreb. Discord har understreget, at de har stærke sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte sådanne oplysninger og har ikke fundet beviser for, at denne type data blev kompromitteret.


Discord har beklaget hændelsen og har udtrykt deres forpligtelse til at beskytte brugernes data og sikkerhed. De har også lovet at lære af denne hændelse og styrke deres sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre fremtidige sikkerhedsbrister.


Brugere af Discord opfordres til at tage de nødvendige skridt for at sikre deres konti og forblive opmærksomme på eventuelle opdateringer eller anbefalinger fra virksomheden. Ved at træffe passende forholdsregler og være opmærksomme kan brugerne minimere risikoen for sikkerhedskompromittering og beskytte deres personlige oplysninger online.

Comentários


bottom of page