top of page

Elon Musk’s Neuralink søger forsøgskaniner til menneskelige forsøg til deres neuroteknologi

Elon Musks satsning, Neuralink, rekrutterer aktivt deltagere til dets indledende menneskelige forsøg med det formål at integrere computergrænseflader med den menneskelige hjerne.


Neuralink, Blackrock Neurotech, Neuroteknologi, Dystopiske fremtidsudsigter, Menneskelige forsøgskaninger, Elon Musk, Blackrock,  Hjerneimplantat

Det primære fokus er på personer, der lider af lammelse, og giver dem mulighed for at manipulere en computermarkør eller engagere sig i at skrive udelukkende gennem deres tanker.


Neuralink er ikke alene


Mens Neuralink har gjort betydelige fremskridt med at opnå godkendelse fra US Food and Drug Administration (FDA) til dette afgørende kliniske forsøg, står det over for konkurrence fra andre virksomheder, der allerede har gjort fremskridt med at implantere lignende hjerne-computer interface (BCI) enheder i mennesker.


Ved begyndelsen af ​​denne ambitiøse seks-årige undersøgelse vil en sofistikeret robot forsigtigt indsætte 64 slanke, trådlignende sensorer, finere end et menneskehår, i et område af hjernen, der styrer "bevægelsesintention". Disse innovative tråde letter N1-implantatets funktionalitet, som drives af et genopladeligt trådløst batteri. Dette implantat optager og transmitterer hjernesignaler trådløst til en applikation og afkoder individets tilsigtede bevægelser.


Neuralink overvejer kandidater til forsøget, som lider af quadriplegi på grund af skade eller amyotrofisk lateral sklerose (ALS), en tilstand karakteriseret ved forringelse af nerveceller i rygmarven og hjernen.


Neuralink, Blackrock Neurotech, Neuroteknologi, Dystopiske fremtidsudsigter, Menneskelige forsøgskaninger, Elon Musk, Blackrock,  Hjerneimplantat
Neuralink, Blackrock Neurotech, Neuroteknologi, Dystopiske fremtidsudsigter, Menneskelige forsøgskaninger, Elon Musk, Blackrock,  Hjerneimplantat


Blackrock Neurotech en skarp konkurrent


På trods af Elon Musks involvering, der giver betydelig synlighed til Neuralink, kæmper virksomheden med mangeårige konkurrenter. Blackrock Neurotech, der er baseret i Utah, gjorde betydelige fremskridt ved at implantere sin oprindelige BCI så langt tilbage som i 2004. Precision Neuroscience, grundlagt af en medstifter af Neuralink, er også dedikeret til at hjælpe personer med lammelser. Dets implantat, der ligner et bemærkelsesværdigt tyndt stykke tape, er fastgjort til hjernens overflade via en forenklet "kraniel mikrospalte"-procedure.


Ydermere har eksisterende BCI-enheder givet lovende resultater. Nylige videnskabelige undersøgelser i USA har brugt implantater til at overvåge hjerneaktivitet under taleforsøg og efterfølgende afkode disse signaler for at lette kommunikationen.


Mens Dr. Adrien Rapeaux, en forskningsmedarbejder i Neural Interfaces Lab ved Imperial College London, erkendte, at Neuralinks robotassisterede implantationsproces har en fordel, understregede han, at effektiviteten af ​​Neuralinks metode til at konvertere hjernesignaler til praktiske handlinger i forhold til tilgange ligesom Blackrock Neurotechs er fortsat usikker. Derudover er levetiden og nøjagtigheden af ​​disse metoder over tid, en velkendt bekymring på området, og endnu ikke fastlagt.

Comentarios


bottom of page