top of page

EPDB iværksætter koordineret indsats om rollen som DPO

Opdateret: 16. mar. 2023

Datatilsynet og 25 andre tilsynsmyndigheder i EU/EØS deltager i EDPB's koordinerede undersøgelse af rollen som databeskyttelsesrådgiver (DPO).

Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) indleder en koordineret undersøgelse af rollen som databeskyttelsesrådgiver (DPO). I løbet af 2023 vil 26 tilsynsmyndigheder i hele EØS deltage.

Datatilsynet er et af de 26 lande, der deltager i den koordinerede indsats. Tilsynet offentliggør endnu en nyhed på sin hjemmeside inden for den nærmeste fremtid med en beskrivelse af, hvordan tilsynet vil tilrettelægge sin undersøgelse.

Denne fælles indsats er den anden i EDPB’s såkaldte koordinerede håndhævelsesramme (Coordinated Enforcement Framework (CEF)). Indsatsen i 2022 var den første af sin slags og handlede om offentlige myndigheders brug af cloud – og her deltog Datatilsynet også.

Coordinated Enforcement Framework (CEF) Formålet med CEF er at koordinere fælles aktiviteter mellem de europæiske tilsynsmyndigheder og derved harmonisere og styrke håndhævelsen af GDPR. CEF blev vedtaget af EDPB i oktober 2020. Læs mere om CEF her.


コメント


bottom of page