top of page

Ethereum layer 2 adoption stiger og økosystemet trives

Ethereum-økosystemet oplever en stigning i aktivitet og afkræfter enhver forestilling om, at det bliver mere stille. Det er afgørende at overveje inklusion af transaktioner, der finder sted på lag-2 blockchains, når man analyserer Ethereum-økosystemet.


Ethereum, Layer 2, Roll ups, Vitalik Buterin, Krypto Valuta, Blockchain

Forskellige målinger, såsom optælling af udviklere og decentrale applikationer (dapp), fremskridt langs køreplanen og offentlig bevidsthed, kan bruges til at måle Ethereums fremskridt over tid. Transaktionsantallet er særligt populært, da det afspejler adoption, gebyrgenerering og faktisk brug af selve Ethereum-protokollen.


På trods af et nyligt fald på cirka 26% i Ethereum-transaktioner siden deres højdepunkt i maj 2021, er det vigtigt at bemærke, at dette ikke indikerer et tilbageslag eller et langsigtet fald for Ethereum. For at forstå, hvorfor Ethereum fortsætter med at trives på trods af faldet i antallet af transaktioner, skal man forstå Ethereums fremtidige planer. Mens Ethereum kan håndtere alle blockchain-aktiviteter direkte på hovednettet, er det banebrydende for en modulær tilgang, der gør det muligt at outsource visse funktionaliteter til optimerede protokoller, hvilket resulterer i forbedret ydeevne. Blandt disse protokoller er den mest betydningsfulde udførelse af transaktioner på lag 2 (L2) rollups, som tilbyder mere effektiv eksekvering.


Vitalik Buterin og rollups


I denne proces er flere transaktioner bundtet sammen og udført i batches på en L2, væk fra Ethereum-netværket. En mindre mængde data sendes derefter tilbage til Ethereum. Denne tilgang øger gennemløbet markant, og rollup-tilstanden kan genskabes og verificeres ved hjælp af de data, der er postet på Ethereum-hovednettet, og arver mange af hovednettets sikkerhedsegenskaber. Dette strategiske skift, kendt som den rollup-centrerede køreplan, blev foreslået af Vitalik Buterin i 2020. Det prioriterer outsourcing af udførelse til rollups, samtidig med at Ethereums datatilgængelighedslag styrkes for at reducere omkostningerne ved at sende data tilbage til mainnet. I det væsentlige omdirigerer det Ethereum mainnets fokus til konsensus, afregning og datatilgængelighed.


Med denne kontekst i tankerne får det faldende antal transaktioner på Ethereum-netværket et andet perspektiv. Når vi medregner L2-transaktioner, observerer vi en robust stigning på 146% i de samlede transaktioner inden for Ethereum-økosystemet i løbet af de sidste to år. Dette viser ikke kun, at Ethereums brug vokser hurtigt, men indikerer også, at det skrider frem nøjagtigt efter hensigten langs dens køreplan.


Derudover er vi vidne til betydelig vækst og et skift mod eksekvering uden for kæden af ​​flere årsager. For det første fortsætter selve Ethereum-protokollen med at bevæge sig i denne retning, især med dens kommende opgradering, herunder proto-danksharding, som udvider Ethereums datatilgængelighedsmuligheder. Desuden foretages der forbedringer af både basislaget og lag 2'erne med øget decentralisering og nye paradigmer vedrørende sammenkobling og fælles sikkerhed i horisonten. Disse fremskridt på både basis- og sekundærlaget vil synergi for at muliggøre nye use cases og funktionaliteter, hvilket skaber en positiv feedback-loop.


Det stigende antal økosystemtransaktioner indikerer, at Ethereum er på vej til at blive verdens bosættelseslag, understøttet af den igangværende udvikling og optimeringer inden for sit økosystem.

Comments


bottom of page