top of page

Forældrene til Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af FTX, bliver nu sagsøgt


Forældrene til Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af ​​FTX, finder sig selv involveret i en juridisk kamp om påstået forkert håndtering af midler fra det kollapsede kryptofirma.


FTX, Sam Bankman-Fried, Allan Joseph Bankman, Barbara Fried, Underslæb, Svindel, King of Crypto, Kryptovaluta, FTT, Politiske bidrag, Varetægtsfængslet

Flere fremtrædende ledere fra det nu konkursramte selskab FTX hævder, at forældreparret har tilbageholdt millioner af dollars, der blev "svigagtigt overført", mens de også ignorerede forseelser i organisationen.


King of Crypto


Denne retssag, anlagt på vegne af dem, der har penge tilgode i selskabet , markerer en afgørende udvikling i kølvandet på FTX's fald, som kulminerede med anholdelsen af ​​hovedpersonen Sam Bankman-Fried sidste år. Amerikanske anklagere har anklaget den tidligere kryptomagnat, der engang blev hyldet som "King of Crypto", for ulovligt at omdirigere millioner fra børsen for at udligne tab hos hans handelsfirma, yde politiske bidrag og erhverve fast ejendom. Bankman-Fried afviser på det kraftigste disse beskyldninger og sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i afventning af retssagen i næste måned.


Forældre tilbageholdte millioner af dollars til dem selv


Advokater, der repræsenterer hans forældre, bestrider strengt påstandene og anser dem for "fuldstændig falske" og havde til hensigt at underminere deres søns chancer i retten.


Retssagen, der er indgivet som en del af en bredere konkurssag, hævder, at Mr. Bankman-Frieds forældre, begge tidligere professorer ved Stanford University, udnyttede deres positioner i FTX-virksomheden til at samle betydelig rigdom, både direkte og indirekte, i alt millioner af dollars.


"Skænket" en ejendom til 16,4 millioner dollars på Bahamas


Der findes nu oplysningerne om, at forældrene modtog en kontantgave på $10 millioner fra fonde tilknyttet Alameda, et partnerselskab inden for FTX økosystem. Derudover skænkede FTX dem en ejendom på 16,4 millioner dollars på Bahamas.


I sin storhedstid stod FTX som en af ​​verdens førende cryptocurrency-handelsvirksomheder, der overvågede aktiver anslået til 15 milliarder dollars i 2021. Dets konkursansøgning sidste år, foranlediget af en pludselig stigning i kundetilbagetrækninger, der afslørede en finansiel uoverensstemmelse, der angiveligt beløber sig til op til $8 milliarder, markerede et dramatisk fald.


FTX, Sam Bankman-Fried, Allan Joseph Bankman, Barbara Fried, Underslæb, Svindel, King of Crypto, Kryptovaluta, FTT, Politiske bidrag, Varetægtsfængslet

Personlig sparegris for Sam Bankman-Fried


Ledere for det insolvente selskab hævder, at FTX blev behandlet som en personlig "sparegrise" af Mr. Bankman-Fried og andre interne "insidere", med hans forældre angiveligt medskyldige i at drage fordel af denne svigagtige aktivitet.


Dokumentationen hævder, at Allan Joseph Bankman, en autoritet inden for amerikansk skattelovgivning og hr. Bankman-Frieds far, fungerede som rådgiver for FTX og spillede en central rolle i at fastholde en kultur af urigtige fremstillinger og grov dårlig forvaltning, og endda hjalp med at skjule beskyldninger der kunne have afsløret svindlen. Det hævdes, at han også hjalp med at annullere en intern klage vedrørende kursmanipulation i 2019.


Retssagen hævder endvidere, at Mr. Bankman nød ophold på hoteller med 1.200 dollars per nat, mens meddelelser, der er citeret i retssagen, indikerer hans utilfredshed med en løn på 200.000 dollars, idet de hævder, at det skulle have været 1 million dollars. I mellemtiden påstås Mr. Bankman-Frieds mor, Barbara Fried, at have vejledt hendes søns politiske donationer og opmuntret til praksis for at sløre deres oprindelse.


Ledere, der repræsenterer FTX, søger nu at inddrive midler fra parret. Bankman-Frieds fald, en fremtrædende skikkelse i kryptoindustrien, sendte chokbølger gennem sektoren og katalyserede øget reguleringskontrol.

Comments


bottom of page