top of page

FTX konkursanmeldelse udløser kaos

Opdateret: 3. jan. 2023

Fredag indgav kryptobørsen FTX konkursbegæring på baggrund af påstande om 10 milliarder dollars i manglende kryptoaktiver. Anmeldelsen omfattede 135 tilknyttede selskaber og har udløst en storm af aktivitet på tværs af kryptomarkederne. Her er alt, hvad du behøver at vide om FTX-konkursen og dens konsekvenser for kryptovalutaindustrien.

Ifølge myndighedsindberetninger står FTX over for et underskud på mellem 6 og 10 milliarder dollars. Børsen har været forfulgt af beskyldninger om svindel og dårlig ledelse i de seneste måneder, og konkursbegæringen synes at være den sidste dråbe for mange investorer. I kølvandet på indgivelsen er der blevet stjålet krypto for millioner af dollars fra FTX-tegnebøger, og Bahamas embedsmænd undersøger nu sagen.


"Jeg tror ikke, at det er en underdrivelse at forudsige, at FTX-konkursen vil være den mest komplekse i USA's historie," sagde Caitlin Long, grundlægger og CEO for Custodia Bank, til Yahoo Finance Live. "Disse var gearede spillere, som bare kastede terningerne. Dette var et kasino. Godt af vejen for dem."


Long fortsatte med at sige, at FTX-konkursen sandsynligvis vil få vidtrækkende konsekvenser for kryptovalutaindustrien som helhed. "Dette kommer til at kaste et meget klart lys på det, der er sket i dette rum," sagde hun. "Og det kunne ikke komme på et værre tidspunkt."


Faktisk kunne timingen af FTX-konkursen ikke være værre for kryptovalutaer, som har kæmpet for at genvinde deres fodfæste efter et stort udsalg i maj. Fra fredag til søndag faldt den globale markedskapitalisering for kryptoaktiver med 3 % fra 856 mia. dollar til 831 mia. dollar. FTX-konkursen vil sandsynligvis skræmme investorerne yderligere og kan føre til et endnu større salgspres i de kommende dage. Indtil videre har der ikke været noget ord fra FTX om, hvornår eller om de vil genåbne for handel.


Kryptobørsen FTX's konkursbegæring fredag har sendt chokbølger gennem hele branchen med tilknyttede virksomheder, der har mistet millioner, og spørgsmål om, hvad der sker med milliarder af manglende aktiver. Da spørgsmålene fortsætter ind i mandag morgen om, hvornår eller om handel vil genoptage på FTX, er det fortsat usikkert, hvad dette vil betyde på lang sigt for både FTX og større kryptotendenser på markeder der stadig bløder fra sidste måneds selloff . Hold dig opdateret med udviklingen her på Dansk IT sikkerhed.

Comments


bottom of page