top of page

G7-landene vil bekæmpe krypto-kriminalitet med overvågning og CBDC-forskning

Opdateret: 12. okt. 2023

Ifølge en rapport fra den japanske erhvervsavis Nikkei har hackergrupper tilknyttet Nordkorea stjålet kryptoaktiver til en værdi af 721 millioner dollars fra Japan siden 2017. Rapporten citerer en undersøgelse foretaget af den britiske blockchain-analyseudbyder Elliptic. Beløbet svarer til 30% af det samlede tab globalt som følge af sådanne tyverier, rapporterer Nikkei.


G7, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, UK, USA, Crypto, IT-kriminalitet, Kryptovaluta

Rapporten kommer efter, at finansministrene og centralbankcheferne fra G7-landene udsendte en erklæring lørdag, hvor de erklærede deres støtte til foranstaltninger mod den voksende trussel fra ulovlige aktiviteter begået af statlige aktører, herunder tyveri af kryptoaktiver.


Ifølge Elliptic, der har udført analysen på vegne af den japanske avis, har Nordkorea stjålet i alt 2,3 milliarder dollars i kryptovaluta fra virksomheder mellem 2017 og 2022.


G7-lande kommer med fælles erklæring


Finansministrene fra G7-landene har bekræftet deres fortsatte støtte til overvågning af digitale aktiver og forskning i centralbankers digitale valutaer (CBDC), ifølge en artikel fra Coingeek.


I en erklæring udsendt efter et møde bekræftede G7-finansministrene deres forpligtelse til at håndtere de udfordringer, der er forbundet med digitale aktiver, herunder kryptovalutaer. De understregede behovet for at bekæmpe ulovlige aktiviteter og understøtte reguleringsmæssige tiltag, der kan sikre stabilitet og sikkerhed i det finansielle system.


Finansministrene understregede også deres interesse for at undersøge mulighederne og risiciene ved CBDC'er. De erkendte, at teknologiske innovationer som CBDC'er kunne have potentielle fordele, herunder forbedret effektivitet og finansiel inklusion. Samtidig understregede de vigtigheden af at sikre, at enhver implementering af CBDC'er sker på en ansvarlig og sikker måde, der tager hensyn til beskyttelsen af forbrugernes privatliv og data.


Artiklen nævner også, at G7-landene vil fortsætte med at samarbejde med internationale organisationer og standardiseringsorganer for at udvikle fælles tilgange og reguleringsrammer for digitale aktiver og CBDC'er. Dette samarbejde sigter mod at sikre, at finansielle systemer kan nyde godt af teknologiske fremskridt, samtidig med at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og beskyttelse af forbrugerne opretholdes.


Denne erklæring fra G7-finansministrene understreger betydningen af at adressere de udfordringer og muligheder, der følger med digitaliseringen af ​​økonomien. Det viser også en bredere anerkendelse af behovet for reguleringsmæssig kontrol og tilsyn for at sikre integriteten af ​​det finansielle system i en tid med øget digitalisering og innovation.

bottom of page