Gartners senior analytiker og director Richard Addiscott, har identificeret, hvad han mener, er det største cybersikkerhedstrends for 2023. Disse omfatter Threat Exposure Management, Identity Fabric Immunity, Cybersecurity Validation, Cybersecurity Platform Consolidation, Security Operating Model Transformation, Composable Security, Human-Centric Security Design, Enhancing People. Ledelse og øget bestyrelsestilsyn. Disse tendenser afspejler et fornyet fokus på det menneskelige element i cybersikkerhed og behovet for en afbalanceret investering på tværs af teknologi, strukturelle og menneskecentrerede elementer i design og implementering af IT-sikkerheds strategier.
Disse tendenser forventes at hjælpe med at begrænse risikoen ved at sætte organisationer i stand til at adressere fire nøgleprioriteter: skabe responsive økosystemer, der forbedrer organisationens beredskab, omstruktureringstilgangspunkter til løsninger og større angrebsdækning, rebalancering af praksis for at fokusere på mennesker, processer og teknologi og forfølge bæredygtighed , afbalancerede cybersikkerhedsprogrammer.
1. Responsive Ecosystems
Dette fokuserer på at anvende en kontinuerlig tilgang til trusselshåndtering og cybersikkerhedsvalidering for at forbedre detektions- og responskapaciteter og opbygge flere digitalt immune identitetsøkosystemer. Praksis som styring af trusselseksponering, identitetsstof-immunitet og cybersikkerhedsvalidering bruges til at forfine de prioriteter man har for cybersikkerhedsoptimering, samt minimere defekter og fejl. Validere hvordan potentielle angribere ville udnytte en identificeret trusselseksponering, og hvordan beskyttelsessystemer og -processer ville reagere.
2. Restructuring Approaches
Her fokuserer man på at mindske kompleksiteten, forenkle driften og gøre medarbejderne mere effektive. Dette opnås gennem konsolidering af cybersikkerhedsplatformen, transformation af sikkerhedsdriftsmodeller og sammensat sikkerhed. Disse tendenser balancerer behovet for operationel enkelhed med andre platforme og giver løsninger til at dække mere af den ekspanderende angrebsflade.
3. Rebalancing Practices
Her menes at man understøtter behovet for balance mellem mennesker, processer og teknologi for at reducere cybersikkerhedsrisikoen. Menneske-centreret sikkerhedsdesign prioriterer rollen som medarbejderoplevelse på tværs af kontrolstyringens livscyklus. Forbedring af personaleledelse flytter fokus til menneskecentreret talentstyringstaktik for at tiltrække og fastholde talent. At give bestyrelsesmedlemmer mandat til at varetage IT-sikkerhed som en del af deres aktiviteter, hvilket kræver yderligere IT-sikkerhedsekspertise i bestyrelser fremover.
Generelt afspejler disse tendenser behovet for en afbalanceret investering i teknologi, strukturelle og menneskecentrerede elementer af IT-sikkerhed, og deres vedtagelse forventes at hjælpe med at begrænse risikoen ved at sætte organisationer i stand til at adressere nøgleprioriteter og forfølge bæredygtige, afbalancerede cybersikkerhedsprogrammer.
Comments