top of page
  • Forfatters billedeDansk IT Sikkerhed

Giganternes kamp mod misinformation på nettet

Opdateret: 22. aug. 2022

Den globale epidemi har hærget i over 1 år, og det lader til at verden må acceptere at den i større eller mindre omfang vil være en del af vores hverdag i lang tid fremover. Misinformation omkring virussen er dog et kendt fænomen, men det vil Canada i samarbejde med Facebook, Twitter og ikke mindst Google nu gøre noget ved.

Flere lande er i gang med en større koordinering med den Britiske organisation ”Full Fact” i spidsen, og lande som Spanien, Argentina og Indien vil havde deres facts kontrollerende Websider arbejde sammen med repræsentanter fra både UK og Canada.


Den verdensomspændende vaccinering af befolkningen er i fuld gang, og det er derfor vigtigt at det er den korrekte information der bliver givet, da det ellers kan sætte en stoppe for folks lyst til at blive vaccineret, og det kan betyde vi ikke får den ønskede effekt af flok immunitet, som er et vigtigt skridt for at kontrollere virussen.


Misinformation er desværre noget vi ser dagligt på alle platforme som Facebook, YouTube og Twitter, og selvom man er blevet bedre til at fjerne den korrupte date er det ikke altid det sker hurtigt nok. Det kan give konsekvenser hvis de såkaldte ”trolde” er succesfulde med deres forkerte budskaber, men nu er en International indsat i gang med at stoppe misinformation om vaccinen.


Det vil, ifølge eksperterne, kræve at omkring 80% af en lands befolkning vaccineres for at opnå flok immunitet, og selv med den korrekte information vil det bliver svært at nå dette tal. Derfor er det vigtigt at netop giganter som Facebook, Twitter og Google kommer ind i kampen mod den massive mængde af forkerte informationer der dagligt ryger op på de sociale medier.


Det er håbet at vi en dag vil se en automatisering der hurtigt og effektivt vil fjerne misinformationer, så brugeren bedre kan komme til den rigtige konklusion når der søges information i den digitale verden.

bottom of page