top of page

Google går all in på passkeys og ud med dit password

I et ret banebrydende træk har Google taget et væsentligt skridt i retning af at eliminere adgangskoder som den primære metode til online-godkendelse. Samtidig med World Password Day annoncerede teknologigiganten udrulningen af ​​adgangsnøgler til Google-konti på tværs af store platforme.


Google, Passkey, Password, 2FA, IT Security, IT SIkkerhed

Adgangsnøgler giver brugerne en enklere og mere sikker måde at få adgang til deres onlinekonti ved at udnytte det velkendte koncept med at låse op for enheder som telefoner og bærbare computere. Denne artikel udforsker mekanikken bag adgangsnøgler, deres forbedrede sikkerhedsfunktioner og de potentielle implikationer for fremtiden for online identifikation.


Adgangsnøglernes mekanik:

I modsætning til traditionelle adgangskoder eller to-faktor-godkendelsesmetoder (2FA) fungerer adgangsnøgler som et strømlinet alternativ. Når du vælger at bruge en adgangsnøgle, genererer systemet to kryptografiske nøgler: en privat nøgle gemt på brugerens enhed og en tilsvarende offentlig nøgle uploadet til Google. Loginprocessen involverer en unik "udfordring" præsenteret af Google, som beder enheden om at signere den ved hjælp af den private nøgle. Denne signeringsproces sker kun efter brugerens godkendelse, typisk opnået ved at låse enheden op. Google bruger derefter den offentlige nøgle til at bekræfte signaturen, hvilket giver adgang til kontoen.


Forbedrede sikkerhedsfunktioner:

Adgangsnøgler repræsenterer en fusion af adgangskode og 2FA sikkerhedsforanstaltninger, der kræver tilstedeværelsen af ​​en forudgodkendt hardwareenhed til login-godkendelse. Dette sikrer et højere niveau af beskyttelse mod uautoriseret adgang. Desuden kan brugere oprette adgangsnøgler på tværs af flere enheder, hvilket mindsker bekymringer om enhedstab. Især visse platforme, såsom Apples iCloud, letter synkronisering af adgangsnøgler, hvilket muliggør problemfri adgang på tværs af flere enheder, der er logget ind på den samme iCloud-konto.


Fordelene ved adgangsnøgler:

Google hævder, at adgangsnøgler overgår traditionelle adgangskode/2FA-kombinationer med hensyn til sikkerhed. En væsentlig fordel ligger i deres evne til at løse det almindelige problem med genbrug af adgangskoder på tværs af flere konti. Ved design er hver adgangsnøgle knyttet til en specifik konto, hvilket mindsker risikoen for phishing-angreb og hacking. Efterhånden som adgangsnøgler vinder frem, kan brugerne drage fordel af en forenklet, men robust godkendelsesproces, der gør adgangskoder og separate 2FA-metoder forældede.


Fremtiden for online identifikation:

Mens Google forestiller sig adgangsnøgler, der erstatter konventionelle autentificeringsmetoder, tilbyder virksomheden dem i øjeblikket som en ekstra login-mulighed, med adgangskoder og 2FA tilbage. Dette træk betyder dog et væsentligt skridt mod en fremtid, hvor adgangsnøgler kan dukke op som den dominerende form for online identifikation. Googles tidligere implementering af adgangsnøgler i Chrome og Apples integration af adgangsnøgler via Face ID eller Touch ID fremhæver den stigende anvendelse og støtte til denne revolutionerende tilgang.Med sin introduktion af adgangsnøgler har Google indledt et transformativt skift væk fra traditionelle adgangskoder og hen imod en mere sikker og brugervenlig godkendelsesmetode.


Adgangsnøgler udnytter kryptografiske nøgler, personlige enheder og synkroniserede platforme til at levere forbedret sikkerhed og bekvemmelighed. Efterhånden som adgangsnøgler bliver fremtrædende, kan dagene med at kæmpe med komplekse adgangskoder og administrere flere 2FA-metoder blive en saga blot. Med andre industriledere, der omfavner dette paradigmeskifte, er fremtiden for online-identifikation uden tvivl på vej i en adgangsnøgle-drevet retning.
Comments


bottom of page