top of page

Grundfos støtter nyt AI hjemmepleje projekt med 24 millioner

Dette nye forskningsprojekt omkring den mulige brug af kunstig intelligens indenfor hjemmeplejen i Danmark, udføres af Aalborg Univesitet og støttes af Grundfos Fonden.


Grundfos Fonden, Aalborg Universitet, Kunstig Intelligens, AI, Forskningsprojekt, Hjemmepleje, Aalborg Kommune, Teknologi

Kan kunstig intelligens anvendes inden for hjemmeplejen? Dette spørgsmål vil blive undersøgt af et nyt projekt. Projektet strækker sig over de kommende fire år.


Et dansk forskningsprojekt vil dykke ned i de udfordringer, der opstår i relation til kunstig intelligens. Projektet er endda blevet støttet af Grundfos Fonden med 24 millioner kroner.


Dette er blevet meddelt af Aalborg Universitet ifølge en pressemeddelelse fra Ritzau.


"Teknologiudvikling kan ikke stå alene. Det samme gælder for etik og regulering. Vi er nødt til at studere AI fra forskellige perspektiver for at få en bedre forståelse af, hvordan AI faktisk skaber værdi for både samfundet og virksomhederne" Thomas B. Moeslund, Professor i kunstig intelligens, Aalborg Universitet

En forskergruppe fra Aalborg Universitet vil undersøge sammenhængene mellem teknologi, etik, regulering og skabelse af værdi inden for området kunstig intelligens.


I deres arbejde vil forskerne blandt andet inddrage konkrete eksempler, der skal bruges til at illustrere både muligheder og dilemmaer i forbindelse med kunstig intelligens.


"Teknologiudvikling kan ikke stå alene. Det samme gælder for etik og regulering. Vi er nødt til at studere AI fra forskellige perspektiver for at få en bedre forståelse af, hvordan AI faktisk skaber værdi for både samfundet og virksomhederne," udtaler Thomas B. Moeslund, der er professor i kunstig intelligens på Aalborg Universitet.


Et af disse eksempler er Aalborg Kommunes brug af kunstig intelligens inden for hjemmeplejen.


Comments


bottom of page