top of page

Hackere stjæler 1,4 mia kr fra Mixin, kryptofirma i Hong Kong

Et sjældent stort krypto røveri er fandt sted sidste weekend i Hong Kong. Rettere sagt det sket online, hvor kryptofirmaet Mixin, blev ramt af et hackerangreb, hvor hackerne indtil videre er sluppet afsted med en betydelig sum på cirka 200 millioner dollars.


Mixin, Hong Kong, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Exchange, Hackerangreb, Cyberangreb, Databrud, Kryptofirma, IT-sikkerhed

Dette cyberangreb, som fandt sted sidste lørdag den 23. september, markerer årets mest betydningsfulde kryptotyveri, som rapporteret af virksomheden mandag morgen.


Mixin, en blockchain platform designet til problemfri overførsel af digitale aktiver, kan prale af en brugerbase på en million individer ifølge dens officielle hjemmeside. Men dette tyveri kommer til at sætte loyaliteten af de brugere på en prøve, og vi følger med i hvordan efterspillet kommer til at udfolde sig.


Mixin, Hong Kong, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Exchange, Hackerangreb, Cyberangreb, Databrud, Kryptofirma, IT-sikkerhed

Hvad er Mixen?


Fra min sidste vidensopdatering i september 2021 er Mixin et decentraliseret netværk designet til at lette den sømløse og sikre overførsel af digitale aktiver. Det fungerer som en platform for enkeltpersoner og applikationer til at udføre transaktioner, der involverer kryptovalutaer og andre digitale aktiver.


Mixins arkitektur anvender en rettet acyklisk graf (DAG) for at opnå høj gennemløb og lav latenstid for transaktioner. Dette design giver mulighed for hurtige bekræftelsestider og effektiv skalerbarhed, hvilket gør det til en attraktiv mulighed for dem, der søger hurtige og sikre digitale aktivoverførsler.


Derudover tilbyder Mixin en række funktioner, herunder understøttelse af flere valutaer, smarte kontraktfunktioner og et sikkert meddelelsessystem. Denne kombination af funktionaliteter placerer Mixin som en alsidig platform til forskellige blockchain-relaterede applikationer.


Bemærk venligst, at der kan have været yderligere udviklinger eller ændringer relateret til Mixin efter september 2021, som jeg ikke er bekendt med. Hvis du er interesseret i den seneste information, anbefaler jeg at konsultere opdaterede kilder eller det officielle Mixin-websted.


Hvordan opstod dette cyberangreb?


IT-angrebet opstod, da hackere målrettede databasen for Mixins cloud-tjenesteudbyder, hvilket resulterede i det uheldige tab af en betydelig del af aktiver. Mixin tog straks affære og stoppede midlertidigt brugertilbagetrækninger fra netværket. Men de forsikrede fællesskabet om, at overførsler inden for platformen forblev upåvirket. Tjenester forventes at blive genoptaget, når sårbarhederne er blevet rettet.


Mixin har lovet at løfte sløret for en omfattende strategi til håndtering af følgerne af dette tab af aktiver. Denne udvikling vækker bekymring, da det stjålne beløb nu rangerer som det tiende største krypto-tyveri i historien baseret på mængden af ​​stjålet krypto, som som nævnt beløber sig til svimlende 200 millioner USD. Desuden står det som den mest betydningsfulde hændelse af sin art i dette år 2023, ifølge indsigt fra blockchain-forskningsfirmaet Elliptic.


Alvoren af ​​denne hændelse understreges af den kendsgerning, at hackere det foregående år stak af med kryptobeholdninger til en værdi af forbløffende $3,8 milliarder, hvilket markerede det som det mest ødelæggende år nogensinde for sådanne cyberkriminalitet, som afsløret af forskere hos blockchain-analysefirmaet Chainalysis.

Σχόλια


bottom of page