top of page

Hotbit nævner cyberangreb og regulatorisk pres som årsager til nedlukning

Opdateret: 12. okt. 2023

Hotbit, en fremtrædende cryptocurrency-børs, annoncerede for nylig, at den ville indstille alle operationer og exchangen rådede sine brugere til at trække alle deres aktiver ud senest d. 21. juni. Denne beslutning kommer som et resultat af en række udfordringer, der har plaget kryptoindustrien, herunder cyberangreb, kriser inden for kryptovalutamarkedet og øget regulatorisk kontrol.


Hotbit, Crypto Exchange, CEX, DEX, Kryptovaluta, Regulation, Cyberangreb, Krypto Børs, IT-sikkerhed

I en erklæring udgivet den 22. maj afslørede Hotbit, at de havde oplevet en kontinuerlig udstrømning af midler som følge af de forskellige kriser, der har påvirket kryptoindustrien. Børsen nævnte specifikt sine undersøgelser i august 2022, kollapset af FTX og afbindingen af ​​USD Coin (USDC) som væsentlige faktorer, der bidrager til dets forværrede driftsforhold. Derudover påvirkede det efterfølgende sammenbrud af store centraliserede institutioner industriens landskab yderligere.


Hotbit erkendte, at centraliserede exchanges (børser) også kaldet en CEX skal vælge mellem at omfavne regulering eller overgang til en decentral viseret model DEX, for at tilpasse sig og lykkes. Hotbit anførte, at centraliserede exchanges i stigende grad belastes af komplekse krav og regulativer, der er udfordrende at overholde, hvad enten man vælger at forblive en CEX, eller overgå til en DEX, hvilket det tyder på at de har har stærke overvejelser omkring.


Hvad er den regulative virkelighed lige nu?


Sammenbruddet af flere centraliserede “krypto-børser”, såsom FTX, Celsius og BlockFi, under markedsnedturen det foregående år har rejst regulatoriske bekymringer verden over. Finansielle regulatorer har intensiveret deres undersøgelse af kryptoindustrien, hvilket har ført til øget pres på centraliserede udvekslinger. Disse regulatoriske handlinger har fået flere børser, inklusive Beaxy og Bittrex, til at forlade det amerikanske marked. Binance, en anden stor børs, annullerede sin derivatlicens hos Australian Securities and Investments Commission (ASIC) og lukkede sine aktiviteter i Canada. I mellemtiden har børser som Coinbase og Gemini udvidet deres tilstedeværelse i udlandet på grund af det usikre regulatoriske miljø i USA.


Hotbit måtte smidde håndklæddet i ringen


Hotbit afslørede endvidere, at beslutningen om at lukke dets operationer var påvirket af de betydelige tab, den led fra cyberangreb. Børsen anerkendte, at dens driftsmodel, som involverede støtte til en bred vifte af krypto projekter, var blevet uholdbar ud fra et risikostyringssynspunkt.


Efter at have fungeret i over fem år og fire måneder, tjente Hotbit en betydelig brugerbase på 5 millioner brugere. Platformen har licenser fra forskellige jurisdiktioner, herunder en estisk MTR-licens, en amerikansk MSB-licens, en australsk AUSTRAC-licens og en canadisk MSB-licens.


Da kryptoindustrien fortsætter med at udvikle sig og står over for udfordringer, er det stadig at se, hvordan andre centraliserede udvekslinger vil tilpasse sig det skiftende landskab. Den stigende lovgivningsmæssige kontrol og behovet for forbedrede sikkerhedsforanstaltninger udgør betydelige hindringer, som børser skal overvinde for at sikre deres langsigtede levedygtighed.

Comments


bottom of page