top of page

Hvad er en hybrid SASE løsning?

Virksomheders interesse for Secure Access Service Edge (SASE) løsninger er vokset dramatisk i de seneste år.


SASE, Quantum SASE, Hybrid SASE, SASE IT-løsning, Secure Access Service Edge løsning, IT-sikkerhed

Denne interesse skyldes, at SASE løsninger er ideelt egnet til at løse mange af de centrale udfordringer, som sikkerhedspersonale står overfor.


Ved at sammenføje netværks- og sikkerhedsfunktioner - herunder sikre webgateways (SWGs), nul tillid til netværksadgang (ZTNA) og softwaredefineret WAN (SD-WAN) - i en enkelt, integreret løsning, reducerer SASE kompleksiteten ved at drive den virksomhedsmæssige sikkerhedsarkitektur og muliggør mere effektiv implementering af sikkerhed af virksomhedsklasse til alle dele af deres i stigende grad decentraliserede IT-miljø.


Dog, selvom SASE er en populær og lovende sikkerhedsløsning, har den sine ulemper. Virksomheder står ofte over for udfordringer, når de skifter til SASE, et problem som en fleksibel, hybrid SASE løsning har potentiale til at løse.


Udfordringerne ved en klassisk SASE løsning


SASE har massivt potentiale til at forbedre virksomhedssikkerheden og brugervenligheden af en organisations sikkerhedsinfrastruktur. Dog kan klassiske SASE-løsninger - som udelukkende er baseret på cloud-baserede, integrerede SASE-løsninger - ikke være en umiddelbar løsning for mange organisationer.


  • Begrænsede ressourcer: Mange organisationer har begrænsede IT- og sikkerhedsressourcer. En storstilet udskiftning for at opgradere eksisterende løsninger til SASE på én gang kan være uhensigtsmæssig.

  • Eksisterende løsninger: Store virksomheder kan have foretaget betydelige investeringer i eksisterende teknologi og have udløbne servicekontrakter, der begrænser deres evne til at erstatte disse løsninger med SASE-løsninger.

  • Sikkerhedskrav: Mange organisationer bruger hardware-firewalls til at overvåge og sikre trafik inden for deres netværk. At erstatte disse med cloud-baserede SASE-løsninger kan være uhensigtsmæssigt på nuværende tidspunkt.

  • Regulatoriske krav: Virksomheder er underlagt regler, der ofte specificerer, at visse sikkerhedsforanstaltninger skal være på plads for at overholde reglerne. Disse regler kan være bagefter teknologien og foreskrive brugen af visse løsninger for at opnå overholdelse.


Behovet for en Fleksibel SASE Løsning


Med sammenføjet sikkerhed og centraliseret synlighed og styring kan sikkerhedsteams bedre håndtere og sikre deres miljøer. SASE muliggør konsekvent politik og identitetsstyring på tværs af lokale og cloud-miljøer samt forenet synlighed og logging i både lokale og cloud-miljøer.


Ikke desto mindre står de fleste organisationer over for udfordringer med at foretage overgangen fra deres eksisterende sikkerhedsarkitekturer til en fuld SASE-løsning. Hindringerne for SASE-vedtagelse kan forsinke udrulningen eller forhindre en organisation i at forfølge den helt.


En fleksibel SASE-løsning giver virksomheder mulighed for at begynde overgangen til SASE fra hvor de er. Ved at understøtte en række SASE slutpunkter og muliggøre trinvise overgange kan fleksibel SASE overvinde SASE-overgangsudfordringer for både små virksomheder og store virksomheder.


Hvad er Hybrid SASE?


Hybrid SASE er en ny tilgang til implementering af SASE, der understøtter trinvise overgange til en fuld SASE-implementering. I stedet for at kræve, at virksomheder overfører alle sikkerhedsaktiver til cloud-baserede løsninger, understøtter hybrid SASE en kombination af hardware-baserede og cloud-baserede løsninger.


Trods denne fleksibilitet i SASE-løsningens formfaktorer giver hybrid SASE fordelene ved SASE. Ved at muliggøre centraliseret synlighed og politikstyring tillader hybrid SASE sikkerhedsteams at strømline sikkerhedsoperationer og håndhæve konsekvente sikkerhedspolitikker på tværs af hele organisationen, samtidig med at overgangen til en fuld SASE-implementering stadig finder sted.


Fordele ved Hybrid SASE


Hybrid SASE giver organisationer mulighed for at foretage en langsommere, mere planlagt overgang fra deres eksisterende sikkerhedsarkitektur til en fuldt cloud-baseret SASE-implementering. Nogle af fordelene, som hybrid SASE-løsninger tilbyder i modsætning til traditionelle SASE, inkluderer følgende:


  • Fleksible håndhævelsespunkter: Brug en række håndhævelsespunkter, herunder lokale firewalls eller cloud-baserede firewall som en service (FWaaS) tilbud.

  • Forenet politikstyring: Administrer sikkerhed fra en enkelt konsol og genbrug objekter og eksisterende politik fra lokale firewalls i cloud-firewalls og FWaaS-tilbud.

  • Sikre alt: Implementer konsekvent sikkerhed for alle dele af virksomheden, herunder filialer, cloud-infrastruktur, datacentre, hovedkvarter og eksterne brugere.

  • Forenklet prissætning: Hybrid SASE kan tilbyde en simpel prisstruktur, der tillader brug af enten håndhævelsespunkt (lokal eller cloud-baseret).

  • Problemfri overgang: Hybrid SASE muliggør en overgang fra eksisterende sikkerhedsløsninger til en cybersikkerhedsmesh-arkitektur og hybrid mesh-firewall-arkitektur, der tilbyder konsekvent identitet, politik og logging samt sikkerhedsoperationer på tværs af hele den virksomhedsmæssige IT-arkitektur.


Hybrid SASE med Quantum SASE


De fleste organisationer har planer om at implementere SASE eller er allerede i gang med at gøre det, og dette kommer ikke som nogen overraskelse, da SASE tilbyder mulighed for at forenkle og optimere sikkerhedsoperationer samtidig med at der sikres sikkerhedsbeskyttelse af virksomhedsklasse og synlighed i alle hjørner af det virksomhedsmæssige netværk, herunder på stedet, i skyen, på filialer, datacentre og hos eksterne medarbejdere.


Quantum SASE giver organisationer mulighed for at overvinde udfordringerne ved at skifte til en klassisk SASE-implementering ved at tilbyde hybrid SASE-funktionalitet. Med Quantum SASE kan virksomheder implementere SASE-funktionalitet via hardware-firewalls, cloud-firewalls eller FWaaS-tilbud.

Commentaires


bottom of page