top of page

Microsoft går sammen med Nvidia i metavers-projekt

Microsoft træder nu ind i Nvidia's industrielle metaverse-netværk, kun få uger efter at have trukket sig tilbage fra sit eget forsøg på at skabe immersive internetværktøjer til produktionsvirksomheder.Alliancen vil se Microsofts cloud computing-platform, Azure, hoste Nvidia's suite af internet-tjenester til opbygning og drift af hyperrealistiske virtuelle verdener kaldet Omniverse Cloud, samt Nvidia DGX Cloud. Sidstnævnte er et nyt tilbud, der beskrives som en kunstig intelligens-supercomputertjeneste, der giver virksomheder øjeblikkelig adgang til infrastruktur og software, der er nødvendigt for at træne avancerede modeller til generativ AI, ifølge en meddelelse forhåndsvisning fra Forbes.


Alliancen præsenteres i dag af Nvidia CEO Jensen Huang på virksomhedens GTC-udviklerkonference.


En stor del af chipproducentens indtægter kommer fra dens gaming-division, hjem til grafikprocessoren (GPUs), der indtil sidste år var bredt brugt af ether-minere. Ethereum's skift til en mere energieffektiv model ødelagde den strøm. Nvidia var godt klar over, at den ville miste indtægter fra kryptovalutamining og besluttede at koncentrere sin teknologi på de nu boomende markeder for metaverse-aktiverende software og kunstig intelligens, der udnytter dens grafikorienterede halvledere.


Huang's mål er at bringe nye AI-, simulerings- og samarbejdsevner til industrien.


"Verdens største virksomheder er ved at digitalisere enhver aspekt af deres virksomhed og genopfinde sig selv som softwaredefinerede teknologivirksomheder," sagde direktøren. "NVIDIA AI og Omniverse superopkræfter industriel digitalisering."


For at illustrere pointen viste Huang en video af, hvordan Amazon.com bruger simuleringsværktøjer til at koreografere bevægelserne af Proteus, dets første fuldt autonome lagerrobot, når den flytter opbevaringsbeholdere fra et sted til et andet sammen med andre robotter og mennesker.


Den ny samarbejdsaftale med Microsoft, der vil gøre det muligt for brugere at integrere Microsoft 365 programmer som Teams, OneDrive og SharePoint med Nvidia Omniverse platformen. Dette vil give mulighed for real-time 3D samarbejde. Abonnementer til den nye løsning vil være tilgængelige i anden halvdel af året, og priserne vil blive afsløret senere.


Richard Kerris, vice president for Omniverse platformen og industriel general manager for medier og underholdning, har sagt, at Nvidia Omniverse teknologien har vist sig at være særligt nyttig for bilproducenter, der anvender 3D designværktøjer til at fremskynde udviklingen af biler, bygge digitale tvillinger af fabrikker eller køre simulationer for at teste køretøjspræstationer.


BMW Group vil udvide sin brug af Omniverse platformen i sin globale produktionsnetværk, herunder dens første helt virtuelle fabrik, en forgænger til den faktiske elektriske bilfabrik, der åbner i Debrecen, Ungarn i 2025. Dette blev annonceret af Milan Nedeljković, medlem af BMW Group's bestyrelse, under Huangs GTC keynote tale.


Desuden har Nvidia præsenteret seks nye RTX Ada Lovelace GPU'er til bærbare og stationære computere, der leverer op til to gange mere effektivitet end den tidligere generation, og den tredje generation af dens OVX computing system for at imødekomme behovene i metaverse og AI-relaterede arbejdsgange.


Microsoft annoncerede i oktober sidste år et samarbejde med Meta for at integrere softwarevirksomhedens Office 365 suite i den sociale medievirksomheds Quest VR-headset, der er en vigtig faktor i dens metaverse-udvikling. I samme måned oprettede Microsoft et industrielt metaverse-team, som virksomheden senere afskedigede i februar, ifølge The Information. Microsoft har ikke bekræftet afskedigelsen, men en talsmand for virksomheden fortalte Forbes: "Microsoft er stadig forpligtet til det industrielle metaverse. Vi fokuserer vores indsats på de områder af det industrielle metaverse, der betyder mest for vores kunder, og de vil ikke se nogen ændring i den støtte, de modtager. Vi ser frem til at dele yderligere information i fremtiden."

Comments


bottom of page