top of page

Netflix- og Amazon- Hackermarkedsplads stadig aktiv på dark web

Opdateret: 15. maj 2023

Ifølge en rapport fra BBC forbliver hackermarkedspladsen Genesis Market, som bruges til at stjæle konti til Netflix, Amazon og andre tjenester, aktiv på trods af, at den blev slået ned af politiet i sidste måned.


Den internationale politioperation, kendt som Operation Cookie Monster, havde beslaglagt og slettet den almindelige internetversion af markedet. Imidlertid er den identiske version af markedet hostet på dark web stadig online og "fuldt funktionel", ifølge et indlæg om den upåvirkede version af markedet mandag. Politiet havde beskrevet Genesis Market som en "farlig" hjemmeside, der er specialiseret i at sælge loginoplysninger, IP-adresser og browsing af cookiedata.


Selvom politiaktionen blev fejret som en "nedtagning" af kriminalvæsenet og resulterede i anholdelse af 119 personer, har eksperter hos cybersikkerhedsselskaberne Netacea og Trellix overvåget darknet-versionen af ​​markedet og siger, at hjemmesiden kun var forstyrret i ca. to uger. Cyril Noel-Tagoe, Netaceas vigtigste sikkerhedsforsker, roste politiet for at beslaglægge den almindelige internetversion af markedet, men siger, at operationen mere var en forstyrrelse end en nedtagning, da det ulovlige markeds basale struktur, samt administratorerne, softwareinfrastrukturen har overlevet. De kriminelle administratorer har siden udsendt en opdatering til markedspladsen og siger, at de har frigivet en ny version af deres specialiserede hackingbrowser, genoptaget indsamlingen af ​​data fra hackede enheder og tilføjet mere end 2.000 nye offerenheder til markedet.


Det Forenede Kongeriges National Crime Agency insisterer på, at operationen har givet et "stort slag" for cyberkriminelle, selvom en mørk webversion af webstedet forbliver aktiv, og mængden af ​​stjålne data og brugere er blevet væsentligt reduceret. Det er notorisk svært at fjerne kriminelle websteder, der er hostet på dark web, da placeringen af ​​deres servere ofte er svær at finde eller i jurisdiktioner, der ikke reagerer på vestlige retshåndhævelsesanmodninger. Det amerikanske finansministerium, som har sanktioneret Genesis Market, mener, at siden drives fra Rusland. Det vides ikke med sikkerhed, men siden tilbyder russiske og engelske oversættelser.


Hvad er dark web?


Dark web er en del af internettet, der ikke er tilgængeligt gennem konventionelle søgemaskiner og webbrowsere. Det er et skjult netværk af websteder, der kræver specifik software eller konfigurationer for at få adgang, og det bruges ofte til ulovlige aktiviteter på grund af dets anonymitet og vanskeligheder at spore. Dark web er ikke i sagens natur ulovligt, men det har vundet berømthed for at være et knudepunkt for kriminelle aktiviteter såsom salg af ulovlige stoffer, våben og stjålne personlige oplysninger.

Comments


bottom of page