top of page

Nordic AI Meet kommer til København Oktober 2023

Til oktober vil "Nordic AI Meet" samle unge AI-forskere fra hele Norden i København, og Pionercentret for kunstig intelligens vil spille en central rolle i planlægningen af konferencens udgave i 2023. Fokus vil være på vidensdeling om kunstig intelligens og dens anvendelser i Norden.


Nordic AI Meet, NORA, København, Oslo, AI, Kunstig Intelligens, Pionercentret for AI, Teknologi, Uddannelse, Vidensdeling

Nordic AI Meet er en årlig konference, hvor forskere i de tidlige stadier af deres karriere kan mødes og lære om nye ideer, metoder og teorier inden for kunstig intelligens. Målet er at opbygge et professionelt netværk, der kan anvendes til udvikling af vidensbaserede AI-løsninger.


"Arrangementet er bemærkelsesværdigt, fordi det samler AI-fællesskabet på tværs af hele Norden og har fokus på karrieresucces for unge forskere" Serge Belongie, Nordic AI Meet

Konferencen finder sted den 2.-3. oktober i år, og Pionercentret for kunstig intelligens vil være med til at arrangere den i samarbejde med det norske kunstige intelligens forskningskonsortium, Norwegian Artificial Research Consortium (NORA). Dette ser direktøren for Pionercentret, Serge Belongie, frem til.


"Arrangementet er bemærkelsesværdigt, fordi det samler AI-fællesskabet på tværs af hele Norden og har fokus på karrieresucces for unge forskere. Vi er glade for, at Nordic AI Meet kommer til København i 2023, og Pionercentret for kunstig intelligens ser frem til at være med til at organisere det sammen med vores fremragende kolleger fra NORA," udtaler han.


Et vigtigt skridt fremad


Konferencen fungerer som en grænseflade mellem tværfaglig videnskabelig forskning inden for datalogi og statistik og anvendelse inden for naturvidenskab, teknologi, life science, medicin, humaniora og samfundsvidenskab.


Det er et væsentligt skridt fremad for at fremme den nødvendige udveksling af viden om kunstig intelligens og dens anvendelser i Norden og giver unge forskere mulighed for at dele ideer, etablere samarbejder og udvikle en nordisk tilgang til at opbygge AI-løsninger til samfundets bedste.


Dette er særligt vigtigt og nyttigt i forhold til udfordringer i den offentlige sektor, industrien eller civilsamfundet vedrørende brugen af kunstig intelligens.Nordic AI Meet, NORA, København, Oslo, AI, Kunstig Intelligens, Pionercentret for AI, Teknologi, Uddannelse, Vidensdeling

Nordic AI Meet, Oslo 2022


Den anden udgave af Nordic AI Meet fandt netop sted i Oslo den 14.-15. november 2022, hvor medlemmerne af Pionercentret for kunstig intelligens, professor Lars Kai Hansen og professor Christian Igel, deltog i konferencens programudvalg og organiseringsudvalg.


"Det nordiske AI-møde i Oslo var fantastisk med inspirerende oplæg og hyggelige sociale arrangementer. Lad os fortsætte i København næste år," siger professor Christian Igel fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.


Det nordiske AI-møde skaber en arena, hvor konsekvenserne af kunstig intelligens' anvendelse kan diskuteres og præsenteres. Konferencen dækker emner inden for grundlæggende AI-forskning såvel som anvendt AI-forskning inden for naturvidenskab, medicin og samfundsvidenskab.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page