top of page

Nordkoreanske IT-kriminelle stjæler over $100 millioner i kryptovaluta

Nordkoreanske cyberkriminelle, almindeligvis kendt som Lazarus, har orkestreret et nyligt tyveri af kryptovaluta, der har resulteret i tyveri af intet mindre end $100 millioner i digital valuta, ifølge krypto-analyse firmaet Elliptic.


Chainalysis, Elliptic, Lazarus, Northkorea, Crypto wallet, Kryptovaluta, IT-kriminalitet, IT-sikkerhed

Alle ofre var brugere af Atomic Wallet-tjenesten, som er en såkaldt hot wallet til “sikring” af kryptovaluta og over 5.500 digitale tegnebøger eller wallets, blev kompromitteret i angrebet.


Elliptic bekræftede i et blogindlæg, at de hackere, der var ansvarlige for databruddet, var tilknyttet Lazarus, den berygtede nordkoreansk cyberkriminalitetsbande. Nordkoreas FN-mission i New York har ikke givet et øjeblikkeligt svar på anmodninger om kommentarer, selvom Pyongyang tidligere har nægtet involvering i digitale tyverier. Tilsvarende svarede Atomic Wallet, som er et Estland-baseret selskab, ikke på beskeder, der søger kommentarer omkring tyveriet.


Firmaet havde tidligere erkendt at der var tale om udsatte wallets og de havde også benyttet sig af Chainalysis, et andet krypto-analysefirma, som forøvrigt har en afdeling i København, for at undersøge hændelsen og spore de stjålne midler. Chainalysis afviste desværre også at kommentere sagen.


Lazarus er blevet kendt for sine dristige tyverier af kryptovaluta. Elliptic fremhævede, at netop dette røveri, rettet mod Atomic Wallet-brugere, er det største, siden cyberkriminelle angiveligt stjal digitale mønter til en værdi af omkring 100 millioner dollars fra et værktøj udviklet af det amerikanske kryptovalutafirma Harmony sidste år.


Tidligere i år rapporterede FN, at Nordkorea havde øget sine kryptovaluta-tyverier i 2022 sammenlignet med tidligere år. Internationale monitorer har afsløret, at de stjålne midler er blevet ført ind i Nordkoreas sanktionerede atom- og missilprogrammer.


Indtil videre har FBI ikke svaret på henvendelser vedrørende det seneste tyveri, mens estiske politiembedsmænd endnu ikke har svaret på en e-mail sendt efter åbningstid. Så vi må her på DKITS.dk desværre vente tålmodigt på at følge den videreudvikling af dette enorme tyveri, og vi vil holde jer opdateret så snart vi ved mere.

Comentarios


bottom of page