top of page

Ny rapport fra Rackspace og Microsoft femhæver voksende rolle for AI indenfor IT-sikkerhed

I et samarbejde mellem Rackspace Technology og Microsoft kaster en nylig global cybersikkerhedsundersøgelse lys over den eskalerende betydning af kunstig intelligens (AI) for at styrke organisatoriske sikkerhedspositioner og drive investeringer i cybersikkerhed.


Rackspace Technology, Microsoft, Cybbersikkerhedsrapport, AI, Kunstig Intelligens, IT-sikkerhedsundersøgelse, C-suite, IT-sikkrhedsledelse, Karriere, Cyberangreb, IT-sikkerhed

I Asia-Pacific Japan (APJ)-regionen bemærkede 72% af deltagerne i undersøgelsen, at kunstig intelligens har øget deres efterspørgsel efter cybersikkerhed. Denne stigning har ført til implementeringen af strengere sikkerhedsprotokoller for datalagring og -adgang (62%), udvidet kontrol med eksponeringen af følsomme data (53%) og etablering af robuste klassifikationsrammer og retningslinjer (52%).


"I takt med at AI er dukket op som et stadig vigtigere fokusområde for organisationer af alle størrelser, giver det både udfordringer og muligheder for sikkerhedsteams" Jeff DeVerter, Chief Technology Evangelist, Rackspace Technology

Samtidig understregede respondenterne den centrale rolle, AI-drevne teknologier spiller i at styrke forskellige aspekter af cyberinvesteringer, især appsikkerhed (87%), cloud-native sikkerhed (88%) og datasikkerhed (82%). Selvom imponerende 89% rapporterede at have en formel AI-styring og sikkerhedspolitik på plads, angav kun 37%, at deres medarbejdere besidder en høj grad af bevidsthed og forståelse af denne politik, sammenlignet med 49 %, der beskrev den som retfærdig.


Jeff DeVerter, Chief Technology Evangelist hos Rackspace Technology, understregede den dobbelte karakter af AI's påvirkning og udtalte: "I takt med at AI er dukket op som et stadig vigtigere fokusområde for organisationer af alle størrelser, giver det både udfordringer og muligheder for sikkerhedsteams."


Cloud-arkitekturangreb øverst på listen


Øget bekymring over cloud-arkitekturangreb har drevet en stigning på 12% i cyberbudgetter, hvor 66% af de adspurgte rapporterede om en stigning i deres cybersikkerhedstildelinger i løbet af det seneste år. Navnlig hævede 31% af disse organisationer deres cybersikkerhedsbudgetter med 16% eller mere. En betydelig andel (30 %) af de adspurgte enheder allokerer mere end 16% af deres samlede it-budget til cybersikkerhed. De primære investeringsområder omfatter cloud-native sikkerhed (59%), applikationssikkerhed (52%) og datasikkerhed (50%), hvilket markerer en stigning på 8% i forhold til Rackspaces 2022-undersøgelse.


"Efterhånden som cybersikkerhed er blevet mere og mere kompleks, med arbejdsbelastninger og data implementeret på tværs af flere platforme, er det blevet meget sværere at opretholde en gå-det-alene mentalitet" DK Sinha, Public Cloud, Rackspace Technology

Cloud-arkitekturangreb er dukket op som en stor bekymring, hvor 62% af de adspurgte har identificeret det som deres vigtigste trussel. Desuden er 58% af organisationer afhængige af eksterne partnere til at levere cloud-native sikkerhed, hvilket fremhæver et område, hvor de føler sig mindre rustet til at navigere uafhængigt.


Mangel på arbejdskraft til de højeste roller


Det globale IT-sikkerheds billede præget af en vedvarende mangel på dygtige cybersikkerhedsprofessionelle, henvender organisationer sig i stigende grad til eksterne partnerskaber. Dette skift er drevet af et konkurrencedygtigt ansættelsesmiljø og høje omsætningsrater. Næsten halvdelen (49%) af de adspurgte betragter det som en topprioritet at engagere sig med cybersikkerhedsservicepartnere til høring eller support, hvor knapheden på intern ekspertise er den førende faktor.


Rackspace Technology, Microsoft, Cybbersikkerhedsrapport, AI, Kunstig Intelligens, IT-sikkerhedsundersøgelse, C-suite, IT-sikkrhedsledelse, Karriere, Cyberangreb, IT-sikkerhed

DK Sinha, formand for Public Cloud for Rackspace Technology, anerkendte det udviklende landskab og udtalte: "Efterhånden som cybersikkerhed er blevet mere og mere kompleks, med arbejdsbelastninger og data implementeret på tværs af flere platforme, er det blevet meget sværere at opretholde en gå-det-alene mentalitet ."


Det øgede engagement fra C-suites ledere og bestyrelser med cybersikkerhedstrusler har givet positive resultater i form af synlighed, godkendelse og samarbejde. Cybersikkerhed hersker nu som den største bekymring for C-suiten (65%), der overgår digital transformation (56%) og bæredygtighed (52%). Dette repræsenterer en bemærkelsesværdig stigning fra de 58% rapporteret i Rackspaces 2022-undersøgelse.


Ydermere bemærkede 78% af de adspurgte en øget bekymring for cybersikkerhed blandt C-suiten i løbet af det seneste år, mens 75% observerede øgede investeringer i cybersikkerhed. En robust 78% tilskrev reduktionen af cyberfærdighedskløften til forbedret samarbejde mellem sikkerhedsteamet og C-suiten. Derudover sagde 65% af de adspurgte, at cybersikkerhed er blandt de to største bekymringer for deres bestyrelse.

Comments


bottom of page