top of page

Nye virtuelle konsultationer i Nordjylland

I Nordjylland er de 11 kommuner, de praktiserende lægers organisation PLO-Nordjylland og Region Nordjylland gået sammen om at skabe et digitalt lokalhospital, som skal komme alle borgere i Danmark til gode. Projektet er blevet foreslået til Sundhedsministeriet og er i øjeblikket under udvikling. Når det er færdigt, vil patienterne kunne benytte sig af virtuelle konsultationer med læger og andre relaterede tjenester.


Nye digitale konsultationer i Nordjylland

Det digitale lokale hospital fungerer ved at tilbyde virtuelle konsultationer, der giver patienterne mulighed for at få lægelig rådgivning uden at skulle besøge en læge fysisk. Dette eliminerer transportproblemer, som ellers kunne have forhindret dem i at modtage lægehjælp. Derudover mindsker denne metode også ventetiden for både læge og patient. Dette kan især være en fordel for personer i landdistrikterne, som måske ikke har adgang til traditionelle sundhedsfaciliteter eller læger, der er villige til at rejse dertil.


Det digitale lokale hospital giver mange fordele, herunder forbedret adgang til sundhedsydelser, kortere ventetider for både læge og patient, kortere rejseafstande mellem aftaler, øget effektivitet på grund af færre besøg til rutineundersøgelser eller opfølgende behandling, forbedret kommunikation mellem læger og patienter via online-beskedsystemer eller videokonferenceværktøjer. Desuden kan det bidrage til at reducere omkostningerne i forbindelse med traditionelle sundhedstjenester ved at eliminere generalomkostninger såsom rejseudgifter og kontorleje i forbindelse med vedligeholdelse af fysiske klinikker. Desuden kan det bidrage til at forbedre folkesundheden generelt ved at tilskynde flere mennesker til at søge lægehjælp, når der er behov for det, i stedet for at vente, til symptomerne bliver for alvorlige til, at de kan afhjælpes alene ved hjælp af hjemmebehandling.


Selv om det digitale lokale hospital stadig er i sin tidlige udviklingsfase, udgør det en spændende mulighed, som potentielt kan komme alle danske borgere til gode, uanset hvor de befinder sig og uanset indkomstniveau. I sidste ende vil kun tiden dog vise, om denne vision bliver til alt hvad den burde - men vi håber det!

bottom of page