top of page

Online uddannelser er eksploderet de seneste par år

Opdateret: 13. sep. 2022

Det bliver mere og mere populært at søge ind på online uddannelser, og specielt de unge mennesker har taget denne mulighed til sig med stor entusiasme.

Det at studere hjemmefra, ved blot at tænde for computeren, er noget der mere og mere appelerer til de studerene, og flere uddannelser melder om markante stigninger når det kommer til ansøgere på et online studie.


Den teknologiske udvikling har betydet at klassekammerater, kantinemad og frikvarterer er udskiftet med webcams, just-eat fast food og Twitter, og noget tyder på denne udvikling vil fortsætte.


Corona situationen har naturligvis også været med til at at folk foretrækker at sidde på kontoret derhjemme, istedet for at være i en fyldt skole klasse, men en del af forklaringen på den store stigning skyldes også den bredere information omkring online uddannelser. Tidligere har mange været en smule nervøse over at skulle igang med at læse via internettet, og manglende viden og information har betydet at man ikke helt være klar til denne udfordring, men tingene er tydligvis på vej i en anden retning.


En anden forklaring er at folk har mindre og mindre tid, og har man en travl hverdag med et arbejde, familie en smule fritid med vennerne kræver det at man strukturerer sin tid på en måde hvor man får det optimale ud af hverdagen, og før online uddannelsen blev en mulighed havde mange ikke tiden til at få den uddannelse de gik og drømte om.


Danskere bosat i udlandet havde heller ikke tidligere muligheden for at studere på samme vilkår som andre. Specielt hvis man ønskede en konkret uddannelse krævede det at man mødte op på uddannelses stedet, i stedet for lige at åbne sin laptop. Det er naturligvis ikke alle uddannelser du kan læse online, men mulighederne bliver flere og flere.


Der er dog nogle udfordringer der skal overkommes når man vælger online uddannelsen, kontra den traditionelle uddannelses form. Selvdisciplin er en af nøgle faktorerne, og det er bestemt ikke alle der har denne disciplin, for på samme måde som det er let lige at åbne computeren, lige så let er det og lukke den, og til tider kan det kræve en en stor viljestyrke at fortsætte studiet hvis det er 30 grader og vennerne ligger og plasker rundt i den store pool udenfor.


Du skal også helst have en smule computer og IT flair, for selvom teknologien på nogle områder er blevet mere bruger venlig, så er det også let at falde bagefter, og går computeren pludselig i sort inden en eksame, så er gode råd dyre. Derfor er det en god ide lige at undersøge hvad det kræves af hardware/software inden man kaster sig ud i online universet.


Det bliver helt sikkert spændende at følge udviklingen indenfor online uddannelser, ikke mindst for at se om vi en dag slet ikke behøver det sociale aspekt, udover hvad vi kan opleve med sociale medier og virtual reality. Tænk hvis vi aldrig mere behøvede at forlade vores hjem, skræmmende for nogle, en befrielse for andre?

Comments


bottom of page