top of page

Pas på Dogerat malware - Falske Netflix, YouTube og Instagram-apps kan stjæle dine data


En ny trussel er opstået online og har inficeret meget populære apps, som flere af os benytter hver dag, og det er vigtigt at være opmærksom på den. En malware ved navn Dogerat er blevet opdaget, og den udgør en risiko for brugere af populære apps som Netflix, YouTube og Instagram.


Dogerat, Netflix, Youtube, Instagram, Hacker, IT-sikkerhed

Dogerat malwaren er blevet spredt gennem falske versioner af disse apps, der findes uden for de officielle appbutikker. Brugere, der downloader disse falske apps, risikerer at få deres personlige data stjålet og misbrugt.


Denne malware opererer ved at udgive sig for at være den ægte app, men i virkeligheden fungerer den som en datatyv. Når den er blevet downloadet og installeret, begynder Dogerat at indsamle og sende brugerens personlige oplysninger til de ondsindede bagmænd. Dette kan omfatte adgangskoder, kreditkortoplysninger og andre følsomme data.


For at undgå at blive offer for Dogerat malwaren anbefales det at downloade apps fra de officielle appbutikker som Google Play Store eller Apple App Store. Disse butikker gennemgår en omfattende screeningproces, der hjælper med at eliminere risikoen for at downloade ondsindede apps.


Det er også vigtigt at være opmærksom på tegn på falske apps. Disse kan omfatte fejl i stavning eller grammatik i appens beskrivelse, mange negative anmeldelser eller et utroværdigt udseende. Det er bedst at undgå at downloade apps, der virker mistænkelige eller ikke har mange anmeldelser.


I tilfælde af at man allerede har downloadet en mistænkelig app, er det vigtigt at afinstallere den straks og ændre adgangskoder til alle relevante konti. Det anbefales også at overvåge ens bankkonti og kreditkortudtalelser for mistænkelige aktiviteter.


I den digitale tidsalder er det afgørende at være opmærksom og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte sig mod malware og datatyveri. Ved at være forsigtig med appdownloads og være opmærksom på mistænkelige aktiviteter kan man minimere risikoen for at blive offer for cyberkriminalitet.

Comments


bottom of page