top of page

Rusland lover bødeforlæg hvis man benytter udenlandske internetudbydere i fremtiden

Rusland er i gang med nye tiltag for at være med i rumkapløbet. Det betyder at de vil udvikle deres eget internet i rummet kaldet Sphere, og kommer man til at benytte eksempelvis SpaceX´s Starlink Internet service kan man risikere at få en bøde.

Tiltaget er dog kun på tegnebrættet og det er Ruslands lovgivende organ State Duma der har meddelt at individer og virksomheder der benytter vestlig baserede internet udbydere som eksempelvis SpaceX´s Starlink og OneWeb, som begge er under udvikling, vil risikere at blive pålagt at skulle betale en bøde. Beløbet størrelse vil afhænge af om du er privatperson eller en virksomhed og vil ligge på mellem 135-13.500$


Årsagen til dette, skal ifølge en russisk artikel, findes i at alt fremtidig kommunikation skal igennem landets operationelle instanser som overvåger internetforbrug og telekommunikation. Hvis vestlige udbydere benyttes vil det betyde at der ikke vil være samme kontrol med trafikken, og det er altså det de russiske myndigheder vil have begrænset eller helt stoppet.


Der har længe foregået en rivalisering imellem Rusland og vesten, og rumkapløbet er ingen undtagelse. Den russiske chef Dmitry Rogozin, ansvarlig for Ruslands rumprogram, har udtalt at amerikanerne manipulerer med finansieringen af deres udvikling af SpaceX. I en senere udtagelse siger han hele programmet kun skal bruges til at amerikanske speciel styrker kan kommunikere uforstyrret sammen. Han forsætter med påstanden om at SpaceX højeste prioritet om at dække lande, uden en god jordbaseret internet forbindelse, med hurtigt internet er det pure opspind.


Ruslands eget projekt kaldet ”Sphere” som er meningen skal være deres eget satellit internet kan dog blive en dyr fornøjelse, og hvordan finansieringen skal ske melder historien ikke noget om. Projektet som er planlagt til omkring 2024 er blevet spået til at koste omkring 20 milliarder dollars, og set i lystet af budgettet til Rogazin rum afdelingen ligger på 2,4 milliarder dollars om året er 2024 for lanceringen af et fuldt implementeret internet, nok ønsketænkning.

Comments


bottom of page