top of page

Sværere at finde investering til Web3 projekter: er vi i krypto vinter?

Investeringen i Web3 er igen faldet, mens krypto-vinteren trækker ud. Krypto har tilsyneladende mistet sin tiltrækningskraft i venturekapitalisters øjne.


Web3, Crypto branchen, Kryptovaluta, Blockchain, Investering

Ifølge nye data fra nyhedsorganisationen Crunchbase, så fortæller de at de samlede investeringer i nye web3-startups er faldet her i tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal af 2023, hvilket markerer den syvende kvartalsvise nedgang i kryptosektoren siden krypto-venturefinansiering toppede i fjerde kvartal 2021.


Flere eksperter mener dog ikke at det er overraskende, eftersom krypto-finansieringstallene rent faktisk har oversteget de branchens egne forventninge.


Der er nu også grund til at være optimistisk


Augusts gode investerings tal kan nu heller ikke siges at have stoppet den nedadgående trend, men bare lige for alligevel at sætte en optimistisk spin på det, så mener flere at tredje kvartal 2023 vil bryde tendensen, da en del investeringsfonde, så som Vessel Capitals 350 millioner kroners investeringsfond og MoonPays egen venturekapital afdeling blev lanceret for nylig og vil snart begynde at investere kapital, og man kan kun gå ud fra at en meget stor del af den pulje vil gå til nye crypto start-ups. Indtil videre forbliver dette dog kvalificeret gætværk, og tiden vil vise om investorerne vil handle hurtigt - eller om de kommer til at se tiden an.


De nyeste tal viser at web3-startups rejste mere end 9,5 milliard kroner i tredje kvartal, ned fra cirka 14,25 milliarder kroner både i Q1 og Q2.


Sammenlignet med de seneste år er disse tal faktisk forsvindende små. For at sætte det i perspektiv, så kan vi fortælIe at web3-startups i gennemsnit rejste mere end 57 milliarder kroner hvert kvartal mellem tredje kvartal 2021 og andet kvartal 2022. Og så gik tingene ellers bare ned ad bakke: De mere end 32 milliarder kroner, som krypto-startups rejste i tredje kvartal 2022, var omtrent halvdelen af det beløb, der blev rejst i andet kvartal, som reference.


Men alt i alt sker der utrolig meget indenfor kryptobranchen, og nye spændende projekter melder sig på banen hver uge, så der er masser af nye tiltag at holde øje med, og den nærmeste fremtid vil vise hvor investeringerne kommer til at lande.

Comments


bottom of page