top of page

TikTok lancerer nyt mærkningssystem for indhold der er AI-genereret

Opdateret: 28. sep. 2023

TikTok har introduceret en ny metode til at identificere indhold produceret gennem kunstig intelligens.


AI-stemmekloningssoftware, TikTok, AI-teknologier, AI-etiket, TikToks brugervejledninger

I et nyligt blogindlæg meddelte virksomheden, at det nu vil inkludere et 'AI'-mærke i navnet på dets AI-filtre og effekter, hvor skabere får mandat til at gøre det samme.


Videoer og billeder nu tydeligt markeret, hvis de er blevet genereret ved hjælp af AI-software


Dette nye tiltag har til formål at øge gennemsigtigheden og sikre, at seerne er opmærksomme på, hvornår videoer og billeder er blevet genereret ved hjælp af AI-software.


Allerede i forvejen dikterer TikToks brugervejledninger, at skabere skal afsløre, om deres indhold er blevet udformet med AI-værktøjer. Den nyligt implementerede funktion vil aktivt tilskynde skabere til at aktivere mærkningsfunktionen, hvilket giver seerne en klar indikation af AI-involveringen i oprettelsesprocessen.

AI-stemmekloningssoftware, TikTok, AI-teknologier, AI-etiket, TikToks brugervejledninger

AI-etiketten synlig for brugere


Placeret under brugernavnet giver AI-etiketten nu et synligt signal til brugerne. Derudover bliver inholds-skabere mindet om, at indhold kan blive fjernet for altid, hvis det ikke er korrekt markeret at inholdet er blevet skabet ved hjælp agf AI-værktøjer.


I den kommende uge planlægger TikTok at påbegynde forsøg med et automatiseret system, der mærker indhold som AI-genereret. Dette er et afgørende skridt hen imod afgrænsning af indhold produceret gennem AI-teknologier.


I lighed med andre platforme har TikTok været vidne til en stigning i udbredelsen af ​​AI-genereret indhold. Både brugere og virksomheden selv har bidraget til denne spredning.


AI-stemmekloningssoftware, TikTok, AI-teknologier, AI-etiket, TikToks brugervejledninger

AI-stemmekloningssoftware


Navnlig er AI-stemmekloningssoftware blevet brugt til at fremstille meget populært indhold, såsom vildledende realistiske falske Drake-sange og foregivne Taylor Swift-motiverende klip, der har samlet millioner af visninger.


I en tidligere udgivelse introducerede TikTok et ansigtsfilter ved navn 'Bold Glamour', der demonstrerede et niveau af sømløshed og uhygge ud over dets forgængere. Selvom virksomheden oprindeligt afholdt sig fra at bekræfte brugen af ​​AI til at drive denne effekt, lover det nu at omdøbe effekter, der anvender AI-værktøjer, for at sikre, at 'AI' er inkorporeret i deres nomenklatur.


Indholds-skabere får mandat til at overholde denne omdøbningsprotokol, hvilket forstærker TikToks forpligtelse til gennemsigtighed i indholdsskabelse.

Comments


bottom of page