top of page

Toshiba lancerer Quantum Technology Hub i Cambridge, Storbritannien, med vægt på kryptering

Opdateret: 11. okt. 2023

Toshiba har indviet en banebrydende kvanteteknologi-hub i Cambridge, Storbritannien, med et specielt fokus på kvantekommunikation, som er en banebrydende form for næste generations kryptering.


Toshiba lancerer Quantum Technology Hub, Cambridge, Storbritannien, Japan, Kryptering, Kvanteteknologi, AI, Kunstig Intelligens, Investering, Forretnings strategi, IT-sikkerhed

I en tale ved åbningsceremonien roste Toshibas præsident og administrerende direktør, Taro Shimada, Storbritanniens inspirerende miljø, som indbyder til innovation og fremhævede samtidig kvanteteknologiens enorme potentiale til at løse forskellige udfordringer, herunder flere teknologier, der kan være godt for miljøret, bla. opnåelse af CO2-neutralitet.


Med et startende indledende team på ca. 40 eksperter er Quantum Technology Center klar til udvidelse, med planer om at forstærke dets rækker til 70. Toshiba er sat til at sprøjte £20 millioner, svarende til ca. 700 millioner kroner, ind i faciliteteterne i løbet af de næste fem år, med start i regnskabsåret 2023.


Fokus på AI og Kvanteteknologi


Med udgangspunkt i grundlaget for forskning i kunstig intelligens og kvanteteknologi på Toshiba Cambridge Research Laboratory vil flere ingeniører gå over til denne specialiserede kvantebestræbelse. Centrets primære mål omfatter udvikling af udstyr til at nedskalere kvantekommunikationssystemer og facilitering af langtrækkende kryptografisk kommunikation. Derudover vil den overvåge hele spektret af operationer, herunder produktion, salg og vedligeholdelse.


Kvanteteknologi som strategisk vækstdriver for Toshibas forretningsstrategi


Toshiba har strategisk positioneret kvanteteknologi som en central vækstdriver i sin mellem- til langsigtede forretningsstrategi. Dets udbredte anvendelse på tværs af forskellige industrier forventes at tage fart fra 2030 og fremefter, og spænder over domæner som medicin, finans og elektricitet.


Kvantekommunikation har en iboende usårbarhed over for aflytning, hvilket cementerer dens betydning for sikring af følsom information. Denne teknologi er klar til at finde en bred anvendelse til at beskytte fortrolige data inden for finansielle og medicinske institutioner såvel som regeringskontorer.


Toshiba har opnået bemærkelsesværdige milepæle i kvantekommunikationsforsøg ved at samarbejde med den store engelske telekommunikationsgigant BT Group, samt banker med dybe lommer så som; HSBC Bank og JPMorgan Chase.

Comments


bottom of page