top of page

Verdens største krypto exchange Binance lukker dørene i Canada

Binance, verdens største crypto-børs eller exchange, har annonceret sin beslutning om at indstille driften i Canada på grund af “landets udfordrende regulatoriske miljø”.


Binance nævnte nye regler relateret til stablecoins og investorgrænser som årsagen til dens exit fra landet. I et tweet udtalte Binance, at de nye regler gjorde, at det canadiske marked ikke længere er holdbart for virksomheden.


I februar udgav de canadiske værdipapiradministratorer (CSA) ny vejledning, der forbyder handelsplatforme for kryptoaktiver i at tillade kunder at købe eller indbetale stablecoins uden forudgående godkendelse fra CSA. At opnå godkendelse ville kræve, at kryptohandelsplatformen bestod CSA's forskellige due diligence-tjek.


Binance udtalte, at de ikke var enig i de nye regler, men håber stadig på at arbejde sammen med canadiske regulatorer for at videreudvikle en reguleringsramme omkring kryptovalutaer. I løbet af det seneste år har Binance modtaget øget kontrol fra nordamerikanske regulatorer, og børsen ser ud til at skrue ned for sine aktiviteter i regionen. Tidligere i år sagde Binance, at det overvejede at bryde forbindelserne med sine amerikanske forretningspartnere.


Binances medstifter og administrerende direktør, Changpeng Zhao, også kaldet CZ, er canadisk statsborger, og virksomheden beskrev sit exit fra landet som at have "sentimental værdi." I et tweet udtrykte Binance taknemmelighed over det tidligere gode samarbejde de havde haft med regulatorer, der dengang arbejdede sammen med børsen.


CoinDesk rapporterede i slutningen af ​​marts, at Binance sandsynligvis ville forlade Canada, selv da rivaliserende Coinbase var involveret i samtaler for at forsøge at fortsætte driften i Canada.


Binances beslutning om at forlade Canada forventes at få betydelige konsekvenser for landets blockchain-industri.


Men hvem er Binance egentlig?


Binance er en kryptovalutabørs grundlagt i Kina i 2017 af Changpeng Zhao, en softwareudvikler og iværksætter. Børsen havde oprindeligt hovedkvarter i Kina, men flyttede sine aktiviteter til Malta i 2018, efter at Kina forbød handel med kryptovaluta.


Binance har nu officielt hovedkvarter på Caymanøerne, mens hoveddelen af deres aktiviteter udgår fra Malta. De betragtes som verdens største kryptovalutabørs målt efter handelsvolumen. Binance tilbyder en platform til handel med en bred vifte af kryptovalutaer, herunder Bitcoin, Ethereum, Litecoin og mange andre. Børsen er blevet populær blandt cryptocurrency-handlere på grund af dens lave handelsgebyrer, en bred vifte af understøttede aktiver og en brugervenlig grænseflade. Binance tilbyder også et proprietært token kaldet Binance Coin (BNB), som brugere kan bruge til at betale for handelsgebyrer til en nedsat pris.


Binances stigning i graderne, og hurtigt voksende popularitet i crypto-industrien har været voldsom. Børsen vandt hurtigt popularitet i 2017 på grund af dens hurtige og pålidelige platform, lave handelsgebyrer og understøttelse af en bred vifte af kryptovalutaer. Binance fik også opmærksomhed for sit "initial coin offering" (ICO) i juli 2017, hvor børsen rejste $15 millioner i finansiering ved at sælge Binance Coin-tokens.


I 2018 stod Binance over for et stort tilbageslag, da det blev hacket, hvilket resulterede i tab på omkring $40 millioner af Bitcoin. Binance rejste sig dog hurtigt, refunderede berørte brugere og implementerede nye sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre fremtidige hacks.


Binances succes er ikke gået ubemærket hen af ​​regulatorer, og børsen har været udsat for øget kontrol fra myndigheder i flere lande. Binance har i de senere år stået over for regulatoriske udfordringer i blandt andet Japan, Kina og USA. Børsen er dog fortsat med at vokse og udvide sine aktiviteter, åbne nye kontorer og lancere nye produkter og tjenester. På trods af sine regulatoriske udfordringer er Binance fortsat en af ​​de mest populære og indflydelsesrige spillere i kryptovalutaindustrien. Binance er også aktive og meget populære blandt crypto brugere i Skandinavien, og arbejder tæt sammen med skattemyndigheder i især både Danmark og Sverige.ความคิดเห็น


bottom of page