top of page

Adware

Distribueret angreb

Adware er en type software, der installeres på en computer med det primære formål at vise reklamer til brugeren. Det kan installeres på flere måder, f.eks. når det er pakket med anden software, downloades fra websteder eller endda via ondsindede e-mails eller links. Adware kan have alt fra uskadelige til skadelige virkninger og kan antage mange former, lige fra pop-up-reklamer til mere sofistikerede metoder som f.eks. sporingsprogrammer og spyware.


Adware fungerer ved at indsamle data om brugerens onlineaktiviteter og derefter bruge disse oplysninger til at levere målrettede reklamer. Det bruger forskellige metoder til at spore brugerens adfærd, f.eks. cookies og scripts. I nogle tilfælde kan adware også indsamle personligt identificerbare oplysninger såsom IP-adresse, enheds-id og e-mailadresse. Disse data bruges derefter af annoncører til at målrette brugeren med annoncer, der er skræddersyet til deres interesser.


Mens nogle typer adware blot har til formål at vise irriterende pop-ups eller omdirigeringer, når brugerne besøger visse websteder, kan andre typer adware være mere alvorlige. Nogle adware indeholder skadelig kode, der kan udføre aktiviteter som f.eks. logning af tastetryk, tyveri af loginoplysninger og adgangskoder, overvågning af onlineaktivitet eller endda kapring af digitale enheder til brug i DDoS-angreb (distributed denial-of-service).


Det er vigtigt for brugerne at beskytte sig mod adware ved at tage skridt som f.eks. at installere et anti-malware-program på deres enheder og holde det opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser. Derudover bør brugerne sikre sig, at alle downloads kommer fra pålidelige kilder, og undgå at klikke på mistænkelige links eller vedhæftede filer, der sendes via e-mails eller meddelelsesplatforme.

Adware
bottom of page