top of page

11 gratis "Threat Intelligence" værktøjer

I jagten på effektive forsvarsstrategier er det altafgørende at have pålidelige værktøjer, især når viden spiller en afgørende rolle. Når du arbejder inden for et begrænset budget, bliver søgningen efter omkostningseffektive løsninger, eller endda gratis, afgørende.


Threat Intelligence, Trusselsrapportering, ReversingLabs, CISA, AIS, MISP Threat Sharing, BlockList.de, OpenFish, Cybersecurity Best Practices, ClamAV, DataGuidance, OneTrust, Google, Darkweb

Heldigvis er der en bred vifte af gratis trusselsintelligensværktøjer til rådighed, lige fra feeds og blogs til open source efterretningsplatforme. Det er dog vigtigt omhyggeligt at evaluere typen af ​​trusselsintelligens, der leveres af disse værktøjer:


ReversingLabs YARA Rules

Enhanced Malware Detection Capabilities


Udformet af ReversingLabs' team af dygtige trusselsanalytikere, bliver YARA-reglerne leveret af virksomheden løbende opdateret for at imødegå nye trusler. Disse regler fungerer som kraftfulde værktøjer for trusselsjægere, hvilket muliggør proaktiv søgning efter kompromisindikatorer (IoC'er) i deres miljøer.


For at sikre optimal ydeevne og nøjagtighed tester ReversingLabs strengt disse regler i deres cloud-infrastruktur. Denne testproces evaluerer reglernes effektivitet til at opdage trusler i lagdelte objekter såsom PE-filer, dokumenter og arkiver. Ved at vurdere deres detektionsevner på tværs af forskellige filtyper sikrer ReversingLabs, at organisationer trygt kan udnytte disse regler til at forbedre deres malwaredetektionskapacitet.


Cybersecurity and Infrastructure Agency (CISA)

Automated Indicator Sharing (AIS)


AIS er en gratis service, der tilbydes af Cybersecurity and Infrastructure Agency (CISA), der fungerer som en platform til deling af maskinlæsbare cybertrusselsindikatorer. Som det udpegede knudepunkt for udveksling af cybertrusselsindikatorer og defensive foranstaltninger anvender CISA åbne standarder til at formidle kontekstuelle oplysninger om trusselsaktiviteter, herunder taktik, teknikker og procedurer (TTP'er), sårbarheder og indikatorer for kompromis.


Gennem AIS lettes dataudveksling i realtid, hvilket fremmer samarbejde og informationsdeling mellem offentlige og private enheder. Denne samarbejdstilgang styrker det kollektive forsvar mod cybertrusler ved at muliggøre hurtig identifikation og reaktion på risici under udvikling.


Som en gratis tjeneste giver AIS organisationer mulighed for at få adgang til og udnytte handlingsorienteret cybertrusselintelligens, hvilket styrker deres forsvar og forbedrer deres overordnede cybersikkerhedsposition.


MISP Threat Sharing

Collaborative Open Source Platform


Tidligere kendt som Malware Information Sharing Platform, står MISP som en open source trusselsdelingsplatform designet til at lette korrelationen af ​​Indicators of Compromise (IoC'er) i dens omfattende database. Denne korrelationsproces omfatter attributter og indikatorer, der stammer fra malware, angreb eller kampagner, og tilbyder værdifuld indsigt til trusselsanalyse.


MISP leveres forudkonfigureret med et omfattende udvalg af 63 forskellige feeds, omhyggeligt sammensat for at minimere overlap og maksimere bredden af ​​trusselsintelligens. I erkendelse af, at effektiv trusselsintelligens omfatter mere end blot IoC'er, inkorporerer MISP åbne protokoller og dataformater. Dette sikrer problemfri integration med andre sikkerhedsværktøjer, samtidig med at det giver yderligere funktioner såsom metadatatagging, feedadministration og visualiseringer.


Ved at udnytte MISP's muligheder kan organisationer udnytte en samarbejdsplatform, der sætter dem i stand til at dele og analysere trusselsinformation effektivt. Gennem sin open source-natur gør MISP det muligt for sikkerhedssamfundet i fællesskab at bekæmpe cybertrusler og forbedre deres overordnede forsvarsposition.


BlockList.de

Forsvar mod ondsindede IP-adresser


BlockList.de, der drives af et dedikeret team af frivillige, fungerer som en værdifuld ressource til at identificere kendte ondsindede IP-adresser. Med et svimlende antal på over 70.000 rapporterede angreb hver 12. time, sigter tjenesten mod proaktivt at rapportere alle opdagede angreb til svindel- og misbrugsafdelinger. Ved at gøre det kan internetudbydere straks informere deres kunder om potentielle infektioner, hvilket i sidste ende deaktiverer angribernes aktiviteter.


For at lette effektiv datadeling og problemfri integration, vedtager BlockList.de den åbne standard XARF. Dette sikrer, at modtagere af rapporterne nemt kan parse og udnytte de delte data. Ved at overholde denne standardiserede tilgang muliggør BlockList.de automatiseret behandling af oplysningerne, hvilket strømliner reaktionen på trusler.


BlockList.de står som et afgørende værktøj i kampen mod cybertrusler, der giver organisationer mulighed for at forblive på vagt og beskytte deres netværk ved at identificere og blokere ondsindede IP-adresser.


Threat Intelligence, Trusselsrapportering, ReversingLabs, CISA, AIS, MISP Threat Sharing, BlockList.de, OpenFish, Cybersecurity Best Practices, ClamAV, DataGuidance, OneTrust, Google, Darkweb

OpenPhish

Empowering Phishing Intelligence


OpenPhish tilbyder uvurderlig phishing-intelligens gennem sine omfattende feeds, der giver afgørende information om igangværende phishing-angreb. Feeds inkluderer detaljer såsom det målrettede brand, phishing-URL og tidspunktet for det observerede angreb. Dette gør det muligt for organisationer at holde sig informeret og træffe proaktive foranstaltninger mod phishing-trusler.


Siden Global Phishing-aktivitet leveret af OpenPhish tilbyder realtidsindsigt i live phishing-sider, der er registreret af tjenesten. Opdateret hvert femte minut præsenterer den data fra de foregående 24 timer og tilbyder værdifuld information om top 10 målrettede mærker, top 10 sektorer og top 10 Autonome Systemnumre (ASN'er) forbundet med phishing-aktivitet. Dette giver brugerne mulighed for at få dybere indsigt i de brancher og brands, der oftest er målrettet mod phishing-angreb.


Derudover giver OpenPhishs kortfunktion en visuel repræsentation af geografiske områder, der oplever store mængder af phishing-links. Denne hurtige og intuitive visualisering giver en klar forståelse af områder, der er særligt sårbare over for phishing-trusler.


OpenPhish fungerer som en vigtig ressource i kampen mod phishing-angreb, og udstyrer organisationer med den nødvendige intelligens til at identificere, forhindre og afbøde phishing-hændelser effektivt.


ClamAV

Open Source Antivirus Protection


ClamAV, en open source-antivirusmotor, fungerer som en robust løsning til at opdage trojanske heste, vira, malware og forskellige andre ondsindede trusler. Dens alsidighed giver brugerne mulighed for at anvende den i forskellige scenarier med almindelige applikationer, herunder e-mail- og webscanning samt slutpunktssikkerhed.


ClamAV holder trit med det udviklende trussellandskab og sikrer opdateret beskyttelse ved regelmæssigt at opdatere sin signaturdatabase flere gange om dagen. Denne kontinuerlige opdateringsproces garanterer, at motoren forbliver effektiv mod nye trusler.


ClamAV tilbyder indbygget understøttelse af en lang række filformater, herunder standard mail-filformater, forskellige arkivformater, ELF-eksekverbare filer, bærbare eksekverbare filer samt populære dokumentformater som MS Office og PDF. Denne omfattende dækning giver mulighed for grundig scanning og detektering af ondsindet indhold på tværs af forskellige filtyper.


For yderligere at forbedre dens effektivitet, leverer ClamAV en samling af signaturer gennem dens ClamAV Virus Database (CVD) filformat. Databasen vedligeholdes flittigt af Cisco Talos, hvilket sikrer tilgængeligheden af ​​de nyeste detektionsmuligheder.


Ved at udnytte ClamAVs open source-ramme og dets omfattende funktioner, kan brugere styrke deres cybersikkerhedsforsvar og beskytte deres systemer og data mod en lang række trusler.


CISA Cybersecurity Best Practices

Strengthening Online Security


CISA's nyheds- og begivenhedsside tilbyder et væld af værdifuld information filtreret gennem linsen af ​​bedste praksis inden for cybersikkerhed. Brugere kan yderligere forfine deres søgning ved at fokusere på specifikke emner, herunder identitetstyveri og personlige cybertrusler, multi-faktor autentificering, online shopping og organisatorisk cybersikkerhed.


Dette kuraterede feed består af en kombination af informative blogindlæg og pressemeddelelser, der giver omfattende indsigt i en række emner. Fra opdateringer om sikkerhedsrammer til dybdegående diskussioner om yderligere sikkerhedsforanstaltninger tilbyder det tilgængelige indhold et mangfoldigt og informativt perspektiv på cybersikkerhed.


Ved at udnytte CISA's bedste praksis for cybersikkerhed kan enkeltpersoner og organisationer få værdifuld viden og vejledning til at forbedre deres onlinesikkerhedsposition. Det tjener som en værdifuld ressource til at navigere i det stadigt udviklende trussellandskab og implementere effektive foranstaltninger til sikring mod cybertrusler.


DataGuidance

Omfattende ressource til global privatlivslovgivning


DataGuidance, en platform ejet af OneTrust, fungerer som en pålidelig kilde til information om globale love om privatliv. Dens nyhedssektion er dedikeret til at levere rettidige opdateringer om en lang række relevante emner, herunder retspraksis, love og regler, officielle beslutninger og officielle retningslinjer.


Gennem daglige opdateringer dækker DataGuidance en bred vifte af emner for at holde brugerne informeret. Dette inkluderer sporing af status for nye love på både statsligt og føderalt niveau, fremhævelse af agenturs handlinger, der er truffet mod virksomheder, og udsendelse af meddelelser vedrørende udkast til regler fra reguleringsagenturer.


Ved at udnytte DataGuidances omfattende dækning kan enkeltpersoner og organisationer holde sig ajour med den seneste udvikling inden for privatlivslandskabet. Denne værdifulde ressource muliggør proaktiv overholdelse af regler om beskyttelse af personlige oplysninger og hjælper med at navigere i den komplekse verden af ​​globale love om beskyttelse af personlige oplysninger med tillid.


ImmuniWeb

Monitoring Dark Web Exposure for Enhanced Security


Som et værdsat applikationssikkerhedsfirma giver ImmuniWeb organisationer et værdifuldt gratis værktøj til at overvåge og vurdere deres eksponering for mørke web. Med dette værktøj får brugerne adgang til flere nøglefunktioner:


1. URL-scanning: Brugere kan starte omfattende scanninger for specifikke URL'er, så de kan vurdere potentielle sårbarheder og overvåge deres eksponering på det mørke web.


2. Domæneovervågning: ImmuniWebs værktøj gør det muligt for brugere at overvåge op til tre domæner, hvilket sikrer løbende synlighed i deres mørke web-tilstedeværelse og potentielle trusler.


3. Integration i CI/CD-pipelines og DevOps: Organisationer kan problemfrit inkorporere ImmuniWebs gratis kommandolinjeværktøjssæt i deres CI/CD-pipelines og DevOps-processer, hvilket muliggør automatiseret og kontinuerlig overvågning af mørk web-eksponering.


4. Gratis API-adgang: Brugere kan udnytte ImmuniWebs gratis API, hvilket gør dem i stand til at udføre op til fire mørk web-eksponeringstest om dagen. Dette giver organisationer mulighed for at forblive proaktive og opretholde en robust sikkerhedsposition.


Ved at udnytte ImmuniWebs værktøj kan organisationer forbedre deres sikkerhedsindsats ved nøje at overvåge og måle deres eksponering for mørke web. Denne omfattende tilgang hjælper med at identificere potentielle risici og sårbarheder, hvilket giver rettidige og effektive afbødningsstrategier.


Have i been pwned (HIBP)

Protecting Users from Data Breaches


Udviklet af Troy Hunt, "have i been pwned" (HIBP) er en kraftfuld platform, der konsoliderer data fra forskellige databrud, så enkeltpersoner kan kontrollere, om deres kontodata er blevet kompromitteret. Brugere kan foretage søgninger ved hjælp af deres e-mailadresse, telefonnummer eller domæne for at afgøre, om deres oplysninger er blevet afsløret.


Ud over at give øjeblikkelig indsigt i tidligere brud, tilbyder HIBP brugere muligheden for at modtage meddelelser om fremtidige kontokompromiser. Ved at angive deres e-mailadresse kan brugerne holde sig informeret og træffe proaktive foranstaltninger for at sikre deres konti.


For yderligere at forbedre dets anvendelighed giver HIBP brugere mulighed for at integrere det i deres trusselsintelligenssamling. Dette kan opnås gennem API'en eller ved at bruge RSS-feedet, hvilket giver organisationer mulighed for at udnytte HIBP's data inden for deres eksisterende sikkerhedsinfrastruktur.


HIBP fungerer som et væsentligt værktøj for enkeltpersoner og organisationer, der tilbyder værdifuld indsigt i kompromitterede kontodata og letter proaktive handlinger for at mindske risiciene forbundet med databrud.


Flare

Enhanced Threat Intelligence


Flare tilbyder robuste overvågningsfunktioner på tværs af både det klare og mørke web, såvel som ulovlige Telegram-kanaler, hvilket muliggør hurtig reaktion på advarsler og samtidig minimerer unødvendig støj. Vores brugervenlige platform henvender sig til sikkerhedsprofessionelle på alle niveauer af erfaring, giver analytikere på begynderniveau mulighed for at opkvalificere og giver erfarne analytikere den tekniske information, der er nødvendig for effektivt at reagere på eventuelle nye trusler.


Ved at udnytte Flares omfattende overvågningsfunktioner kan sikkerhedsteams være på forkant med potentielle risici og reagere hurtigt på kritiske advarsler. Platformen strømliner trusselsintelligensprocessen, giver handlingsorienteret indsigt og muliggør effektivt samarbejde inden for sikkerhedsoperationscentret (SOC).


Flares intuitive grænseflade og avancerede funktioner understøtter væksten og udviklingen af ​​analytikere på entry-level, samtidig med at de udstyrer erfarne analytikere med de tekniske data, der kræves for at træffe informerede beslutninger. Denne omfattende tilgang sikrer, at sikkerhedsteams effektivt kan identificere, analysere og reagere på trusler, hvilket forbedrer organisationens overordnede sikkerhedsposition.


Med Flares banebrydende teknologi og vægt på brugervenlighed kan organisationer udnytte styrken af ​​trusselsintelligens til proaktivt at beskytte deres aktiver og mindske potentielle risici i nutidens dynamiske trussellandskab.


Google

Dark Web-overvågning for personlige oplysninger


For brugere med en Google One-konto giver en eksklusiv funktion mulighed for opsætning af overvågningsprofiler for at scanne det mørke web for tegn på deres personlige oplysninger. De mørke web-overvågningsrapporter søger flittigt efter følgende informationskategorier:


- Et navn

- En adresse

- Ti telefonnumre

- Ti e-mails

- Et personnummer


Disse omfattende mørke web-overvågningsrapporter giver værdifuld indsigt, herunder:


- Antal databrud for hver kategori

- Navne på databrudene

- Datoer for databrud


Denne funktion viser sig især nyttig for personer, der ønsker at overvåge specifikke e-mails eller telefonnumre nøje. Ved at bruge denne mulighed får brugerne et ekstra lag af beskyttelse og bevidsthed om sikkerheden af ​​deres personlige oplysninger.


Googles forpligtelse til mørk web-overvågning giver brugerne mulighed for at holde sig informeret og træffe proaktive foranstaltninger i tilfælde af potentielle databrud. Med denne funktion kan brugere bedre beskytte deres personlige oplysninger og mindske risici forbundet med ulovlige aktiviteter på det mørke web.

Comments


bottom of page