top of page

8 sjove aktiviteter med familien der faktisk inkluderer en skærm

Opdateret: 23. nov. 2023

I en verden domineret af skærme er mange familier udfordret på en ting, nemlig skærmtid.


Skærmtid, Digitale aktiviteter, Fysiske aktiviteter, Spil, Gaming, Geocaching, Trekking, Animation, Familieliv

For at finde en balance mellem digitalt engagement og oplevelser i det virkelige liv. Den omfattende brug af teknologi har ændret den måde, vi interagerer, arbejder og underholder os selv på. Selvom bekymringer om overdreven skærmtid og dens potentielle indvirkning på familielivet er gyldige, er det vigtigt at huske, at ikke alle skærmrelaterede aktiviteter behøver at være undergang og dysterhed. Faktisk kan skærme med en smule kreativitet og intentionalitet blive et værktøj til at opbygge stærkere familiebånd og skabe varige minder.


Omfavnelse af den digitale legeplads


Nøglen til at navigere i den delikate balance mellem skærme og familietid ligger i at omfavne den digitale legeplads som et rum for fælles nydelse. I stedet for at se skærme som en barriere for forbindelse, skal du betragte dem som en gateway til en verden af ​​interaktive og underholdende oplevelser for hele familien.


1. Spil i massevis


Videospil er kommet langt fra ensomme aktiviteter i svagt oplyste rum. I dag opmuntrer mange spil til samarbejdsleg, hvor familiemedlemmer kan slå sig sammen eller deltage i venskabelig konkurrence. Fra pædagogiske spil, der fremmer læring, til multiplayer-eventyr, der fremmer teamwork, tilbyder spilverdenen et væld af muligheder for fælles nydelse.


Skærmtid, Digitale aktiviteter, Fysiske aktiviteter, Spil, Gaming, Geocaching, Trekking, Animation, Familieliv

2. Virtuelle filmaftener


Forvandel hverdagsagtige filmaftener til virtuelle ekstravaganzaer. Vælg et tema, lad hvert familiemedlem vælge en film, og skab en hyggelig hjemmebiografoplevelse. Med videokonferenceværktøjer kan du endda synkronisere din filmvisning med slægtninge, der måske er i den anden ende af landet, og på den måde forvandle en simpel filmaften til en fælles familietradition.


3. Fitness sjov med skærme


Bekæmp de stillesiddende bivirkninger ved skærmtid ved at inkorporere fysiske aktiviteter i din digitale rutine. Mange fitness-apps og online-programmer henvender sig til familier og tilbyder interaktive træningsprogrammer, der gør træning fornøjelig. Fra dance-offs til familieyoga-sessioner fremmer disse aktiviteter ikke kun fysisk sundhed, men giver også mulighed for latter og binding.


Skærmtid, Digitale aktiviteter, Fysiske aktiviteter, Spil, Gaming, Geocaching, Trekking, Animation, Familieliv

4. Tag ud på en digital skattejagt


Geocaching giver en ideel mulighed for at lokke dit barn væk fra deres digitale fristed og ud i det store udendørs, alt imens det giver dem mulighed for at holde deres enheder tæt på. Ved at bruge en smartphone involverer geocaching at spore skjulte skatte i små, vandtætte kasser, strategisk placeret udendørs. Når en geocache er fundet, registrerer deltagerne deres detaljer i en logbog og kan udveksle et stykke "skat" (typisk et beskedent festtaske-legetøj), mens de efterlader et af deres egne.


Prøv det: Besøg www.geocaching.com/play for at downloade den gratis geocaching-app.


5. Lav en animeret historie


Udnyttelse af teknologi til kreativitet, skabelse af animationer med figurer som LEGO-figurer hjælper børn med at udvikle færdigheder, der kan anvendes i klasseværelset, såsom at planlægge historielinjer og overveje dialog. At lave stop-motion-animationer involverer at tage en række digitale billeder af figurer i lidt varierede positioner, hvilket skaber illusionen af ​​bevægelse, når de afspilles.


6. Mestre kunsten at skrive


Dygtige maskinskrivning er stadig vigtigere for børn. At lære at berøre-type sætter dem i stand til at arbejde hurtigt og præcist, hvilket reducerer risikoen for gentagne belastningsskader både i grundskolen og efter. Talrige engagerende spil og apps lærer berøringstastefærdigheder uden at få det til at føles som en opgave, hvilket giver en livslang færdighed.


Prøv det: Dance Mat Typing fra BBC er et gratis, spilbaseret touch-typing-program designet til børn i alderen syv til 11 år.


Skærmtid, Digitale aktiviteter, Fysiske aktiviteter, Spil, Gaming, Geocaching, Trekking, Animation, Familieliv

7. Udforsk kosmos


Børn i alle aldre er fascineret af rummet, hvilket gør det til et populært emne i folkeskolen. Med en stjernekigger-app kan et barns tablet forvandle sig til et værktøj til at udforske galaksen lige fra baghaven. Disse apps lader dig holde din iPad op mod himlen og identificere stjernebilleder, og tilbyder en moderne ækvivalent til et teleskop og en spændende introduktion til astronomi.


Prøv det: Star Walk-appen giver dig mulighed for at udforske nattehimlen og giver information om over 200.000 stjerner og himmellegemer.


8. Lær at kode og skabe spil


For børn, der er vilde med Minecraft eller hooked på Roblox, kan kodning af deres eget computerspil være en spændende bestræbelse. Kodning, som er en del af det nationale læseplan, kan læres gennem forskellige apps og programmer, der fungerer som det første skridt mod at lave deres egne spil.


Prøv det: ScratchJr er en gratis app, der har til formål at give børn en smag af kodning, som nu også findes på dansk


9. Giv dine digitale kreationer liv


I modsætning til forestillingen om, at computing modarbejder kreativitet, giver et væld af kunstbaserede spil og apps børn mulighed for at udforske deres kreative side. Ny teknologi giver børn mulighed for at tegne på skærmen og se deres kreationer komme til live. Platforme som YouTube tilbyder også kreative projekter, såsom origami og trin-for-trin tegneserie-tutorials.


Prøv det: Apps som Quiver lader børn udskrive farvelægningsark, farvelægge dem og bruge appen til at animere dem. Foldify gør det muligt at downloade dyreskabeloner, der kan foldes til naturtro papirmodeller.


Alt med mådehold


Mens du omfavner skærmrelaterede aktiviteter, er det afgørende at huske vigtigheden af ​​mådehold. Sæt klare grænser for skærmtid og sørg for, at den ikke overskygger andre væsentlige aspekter af familielivet. Tilskynd til en sund balance mellem digitalt engagement og udendørsaktiviteter, måltider og samtaler ansigt til ansigt.


At finde den rigtige balance mellem skærme og familietid er en delikat dans, men det behøver ikke at være skræmmende. Ved at nærme sig skærmrelaterede aktiviteter med intention og kreativitet kan familier transformere teknologi til et værktøj til at opbygge stærkere forbindelser. Så lad skærmene være en kilde til glæde, latter og fælles oplevelser, hvilket gør familietid til en harmonisk blanding af det digitale og det håndgribelige.

Comments


bottom of page