top of page

Danmark afholder sin første cybersikkerhedsdag

Danmark afholder sin første cybersikkerhedsdag, hvor Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv inviterer studerende, erhvervslivet og offentligheden til at deltage og lære mere om kampen mod cyberkriminalitet.Med en stadig stigende trussel fra cyberkriminalitet og Ruslands invasion af Ukraine, kombineret med et nyt EU-krav, der stiller høje krav til virksomheders evne til at bekæmpe cyberkriminalitet, har brancheforeningerne Dansk Erhverv og IT-Branchen slået sig sammen med TDC Erhverv for at sætte fokus på it-sikkerhed og hjælpe Danmark med at omstille sig til en ny, reguleret digital tidsalder.


"Vi står over for en stor udfordring. Vi har investeret massivt i digitalisering og transformation af samfundet, men har glemt at prioritere cybersikkerheden. Det gør os til et oplagt mål for cyberangreb. Derfor har vi slået os sammen med Dansk Erhverv og TDC Erhverv for at tage fat på vores nuværende efterslæb på cybersikkerhed," siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør hos IT-Branchen.


Dårlig cybersikkerhed er en farlig folkesygdom Danske virksomheder med under 250 ansatte oplever de største udfordringer med cybersikkerheden. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at 40% har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil, og hackere har opdaget dette.


Siden 2019 er antallet af hackerangreb på danske virksomheder steget med 156%, og ifølge rapporten "It i virksomheder 2022" fra Danmarks Statistik har 26% af alle danske virksomheder oplevet brud på it-sikkerheden. Dette er en stigning på mere end 100% sammenlignet med 2020.


"Disse tal understreger en tendens, som vi også oplever, hvor virksomheder har svært ved at følge med et markant forværret trusselsbillede med avancerede, hyppige, mere udspekulerede og komplekse cyberangreb. Derfor er vi nødt til at ændre vores tankegang, så cybersikkerhed ikke længere er noget, vi først forholder os til, når uheldet er sket," siger Nikolaj Juncher Wædegaard, chef for Digital, Tele, Medier & Strategi hos Dansk Erhverv.


Den første årlige cybersikkerhedsdag bliver afholdt i dag den 15. marts 2023 for at sætte fokus på behovet for at tackle disse udfordringer.

Comments


bottom of page