top of page

Forstå økonomien i Ethereums layer 2 økosystem

Ethereum-netværket er klar til betydelig udvidelse takket være det spirende økosystem af Layer 2 blockchains, der problemfrit komplementerer det.


Ethereum, Økosystem, Krypto platform, Layer 1, Layer 2, Blockchain, Krypto valuta

Den udvikling vi har set af Ethereums layer 2 økosystem skal nu katalysere udviklingen af ​​en ny globalt investerbar aktivklasse inden for kryptovaluta, der giver håb om en mindre revolution indenfor internettets grundlæggende funktioner.


Nye KPI'er og kriterier for værdiansættelse


Disse nye former for investerbare aktiver medbringer nødvendigheden af ​​at udtænke nye paradigmer til forretningsmodelanalyse. Dette indebærer formulering af nye Key Performance Indicators (KPI'er), målinger og benchmarks til at tjene som værdiansættelseskriterier.


Det nødvendiggør etablering af nye rapporterings- og revisionsrammer sideløbende med fremkomsten af ​​innovative dataleverandører. Derudover opfordrer det til en omkonfigurering af købs- og salgssideforskningsmetoder.


Samtidig skal kryptoinvestorer kæmpe med indviklede begreber, herunder Metcalfes lov, Moores lov, Lindy-effekter, det transformative potentiale af open source-teknologier og begrebet komponerbarhed. Faktorer som "God nok teknologi" og "Det 10-årige vindue" beriger dette landskab yderligere.


Desuden skal investorer udvikle en omfattende ramme for at forstå, hvordan værdi trænger gennem den teknologiske stak, og dermed muliggøre effektiv evaluering af kryptonetværk, protokoller og applikationer.


Det nye internet


Betimeligheden af ​​denne forståelse kan ikke overvurderes. Ethereum står på randen af ​​sit "bredbåndsmoment", hvor gennemløbsbegrænsninger vil blive overvundet gennem integrationen af ​​en lag-2 blockchain. Dette varsler fremkomsten af ​​en skalerbar infrastruktur, der er i stand til at understøtte nye applikationer og byde velkommen til de næste milliard brugere.


Layer 2's invirkning på Layer 1


På under to år er transaktioner på Ethereums mest fremtrædende Layer 2-skaleringsløsninger (Arbitrum, Optimism og nu Base) steget med forbløffende 3.438%. Men hvilke implikationer har dette for Ethereum lag 1?


Layer 2-løsninger tilbyder vitale eksekveringstjenester til applikationslaget i den teknologiske stak. Dette opnås gennem konsolidering af transaktioner, datakomprimering og i sidste ende forankring af beviser for dataene til Ethereum som lag-1 transaktioner (endelig afregning).


Som følge heraf skal investorer forstå det økonomiske samspil mellem lag 2 og lag 1 for nøjagtigt at kunne måle og forudsige værditilvæksten inden for den teknologiske stak.


Forstå økonomien for Layer 2


Lad os dykke ned i fortjenstmargenerne for Layer 2-løsninger indtil dette punkt. Samlet beholder Layer 2s et gennemsnit på 23,5 % af alle transaktionsgebyrer, der løber gennem applikationer, der udnytter deres eksekveringsmotorer.


I mellemtiden fanger Ethereum-validatorer de resterende 76,5 % af brugertransaktionsgebyrer, der stammer fra Layer 2.


Dette understreger den komplementære karakter af Layer 2s til Ethereum og dets tilknyttede aktiv, Ethereums token; ETH.


På enhver markedsplads kan produkter kategoriseres som enten substitutter eller komplementer. En erstatning er et alternativt produkt, man kan overveje, hvis det oprindelige produkt viser sig at være for dyrt. For eksempel tjener kylling som en erstatning for oksekød. På den anden side er et supplement et produkt, der typisk købes sammen med et andet. Overvej ting som benzin og biler eller hotdogs.


Alt andet lige stiger efterspørgslen efter et produkt i takt med, at omkostningerne ved dets komplementer falder. Hvis flypriserne til Miami for eksempel falder, vil prisen på hoteller i Miami sandsynligvis stige.


I betragtning af, at Layer 2s fungerer som komplementer og konstant reducerer udgifterne, og derved muliggør overlegne brugeroplevelser, er dette klar til at fremme øget brug af Ethereum lag 1.


Komplementer har en tendens til at undergå kommodisering over tid. Det forventes således, at lag 2-margener vil undergå komprimering, efterhånden som nye konkurrenter kommer ind på markedet, og Moores lov fortsætter med at udøve sin indflydelse.Comments


bottom of page