top of page

Google indfører ende-til-ende-kryptering i chat beskeder

Opdateret: 11. okt. 2023

Google har introduceret en betydelig forbedring af sin RCS-meddelelsestjeneste ved at implementere end-to-end-kryptering til gruppechat blandt Android-brugere.


Google Chat, RCS-meddelelsestjeneste, Ende-til-ende kryptering, Beta version, Privatlivsopdatering, IT-sikkerhed

Denne privatlivsopdatering, der oprindeligt blev udgivet som en betaversion i december, garanterer nu det samme niveau af sikkerhed for gruppetekstsamtaler, som det gør for en-til-en-interaktioner. Denne opgradering er dog stadig irrelevant for iPhone- og Google Voice-brugere.


Udviklingen blev afsløret i en nylig meddelelse offentliggjort på et supportforum af Google. Denne opdatering ledsager standardaktiveringen af ​​RCS – en meddelelsesstandard understøttet af Google, der forbedrer tekst- og multimediebeskeder – for alle brugere af dens Messages-app på Android-platformen.


Fra beta til fuld opdatering


Tidligere var "E2E"-krypteringsfunktionen blevet introduceret i beta, der kun giver kryptering til en-til-en RCS-samtaler. Samtaler, der involverede flere deltagere, blev dog kun krypteret under transit for at forhindre potentiel aflytning gennem man-in-the-middle-angreb. Dette står i modsætning til de traditionelle SMS- og MMS-standarder, som RCS sigter mod at erstatte, da de mangler enhver form for kryptering og interaktive funktioner som læseindikatorer og skrivebeskeder.


På trods af disse fremskridt inden for RCS-sikkerhed består skellet mellem Android- og iOS-meddelelser. Interaktioner mellem beskedapps på de to platforme fortsætter med at ty til de mindre sikre SMS- og MMS-protokoller. Mens Apples iMessage har leveret end-to-end-kryptering og interaktive funktioner siden 2016, forbliver det begrænset til Apples økosystem og udvides ikke til Android. Google har opfordret Apple til at indføre RCS i iMessage, men der er ikke blevet gjort noget på den front. Apple foreslår, at dets brugere skifter til krypterede alternativer som Metas WhatsApp for sikker kommunikation med Android-brugere.


Ydermere har Google endnu ikke udgivet en programmeringsramme, der ville gøre det muligt for tredjeparts meddelelsesapps som WhatsApp eller Signal at integrere RCS-understøttelse. Derudover har Google endnu ikke implementeret RCS i Google Voice, en opkalds- og beskedtjeneste, som det har administreret siden 2009, men ikke har givet væsentlig opmærksomhed i en længere periode.

Kommentare


bottom of page