top of page

SEC tager første alvorlige juridiske skridt mod NFT'er


I et skelsættende træk har US Securities and Exchange Commission (SEC) iværksat sin indledende håndhævelseshandling relateret til ikke-fungible tokens (NFT'er).


US Securities and Exchange Commission, SEC, NFT, Non Fungible Token, Impact Theory, Investorer, Founder's Key, Blockchain, Kryptovaluta

Tilsynsorganet SEC har fastslået, at NFT'er udstedt af Impact Theory blev markedsført og solgt som uregistrerede værdipapirer. Som følge heraf har SEC pålagt et selskab med base i Los Angeles at yde erstatning til investorer, der var involveret i erhvervelsen af ​​disse NFT'er, med henvisning til ulovligheden af ​​at udføre uregistrerede værdipapirtransaktioner. Dette repræsenterer en væsentlig milepæl som SEC's første bestræbelse på NFT-relateret håndhævelse.


Det er vigtigt at bemærke, at konklusionerne fra SEC ikke indebærer en generel klassificering af alle NFT'er som værdipapirer. Dette tjener til at afgrænse de potentielle konsekvenser af denne særlige håndhævelseshandling. Impact Theory, en medievirksomhed med hovedkontor i Californien, genererede indtægter på næsten 30 millioner dollars gennem salg af tre forskellige niveauer af NFT-tilbud, som SEC har identificeret som værdipapirer.


"Impact Theory opmuntrede aktivt potentielle investorer til at opfatte erhvervelsen af ​​en Founder's Key som en strategisk investering i virksomheden, idet den hævdede, at investorer stod til at vinde på deres opkøb i tilfælde af Impact Theory's succes" - SEC

Denne bestemmelse er forankret i det faktum, at Impact Theorys team forsikrede investorer om potentielle overskud fra disse samleobjekter, hvilket fremmer deres væsentlige værdi, som belyst i SEC's officielle direktiv.


SEC-ordren siger: "Impact Theory opmuntrede aktivt potentielle investorer til at opfatte erhvervelsen af ​​en Founder's Key som en strategisk investering i virksomheden, idet den hævdede, at investorer stod til at vinde på deres opkøb i tilfælde af Impact Theory's succes."


I et forsøg på at rette op på situationen har Impact Theory forpligtet sig til at etablere en fond dedikeret til at refundere personer, der har anskaffet de førnævnte NFT'er. Desuden vil eventuelle resterende NFT'er under virksomhedens besiddelse blive gjort ugyldige. Virksomheden er også blevet bedt om at betale et beløb på over 6,1 millioner dollars som bøder til føderale tilsynsmyndigheder i overensstemmelse med den fastsatte rækkefølge.


Hvad er NFT’er og hvad bruges de til?


NFT står for "non-fungible token" (ikke-udskiftelig token). Det er en type digitalt aktiv, der bruger blockchain-teknologi til at bekræfte ejerskab og autenticitet af en enkelt unik genstand eller enhed, såsom et digitalt kunstværk, et videoklip, en samlergenstand eller endda et stykke virtuel ejendom i en videospil.


Hvad der gør NFT'er unikke er, at de ikke er indbyrdes udskiftelige som kryptovalutaer som Bitcoin eller Ether, der har samme værdi uanset hvilken enhed du har. Hver NFT har sin egen unikke digitale signatur, der bekræfter dets ægthed og ejerskab.


NFT'er bruges til at repræsentere og handle digitale ejendele på en måde, der giver enkeltpersoner ejerskab og kontrol over disse ejendele. De gør det muligt for kunstnere, spiludviklere, musikere og andre kreative at sælge deres digitale værker direkte til samlinger uden behov for traditionelle mellemmænd som gallerier eller pladeselskaber. NFT'er giver også mulighed for indarbejdelse af ejerskabsrettigheder, royalties og andre former for kreative incitamenter i det digitale økosystem.

Comments


bottom of page