top of page

Segmenter dit netværk og få større sikkerhed og kontrol

Tidligere var virksomhedsnetværk afhængig af en enkelt perimeter, som man havde tillid til, og sikkerhedsprofessionelle brugte den til at forhindre cyberangreb og malware i at få adgang til netværket.Den hurtige udvikling af forskellige forskellige måder at arbejde på. Eks. Hybridt eller fuldtids remote, har imidlertid betydet, at netværk nu er meget mere komplekse med flere omkredse og spredte applikationer og data. Netværkssegmentering er en løsning, der kan bruges til at opdele interne netværk, beskytte flere segmenter og give granulær brugeradgang.


National Institute of Standards and Technology (NIST) definerer netværkssegmentering som at opdele et netværk i undernetværk, hvilket tillader malware og andre trusler at blive isoleret til en begrænset del af netværket.


Det er vigtigt at segmentere både interne og eksterne netværk granuleret, med sikkerheds- og adgangskontrolpolitikker anvendt mellem hvert segment. At opnå netværkssegmentering involverer at visualisere netværket, segmentere og skabe politikker og overvåge og håndhæve politikker.


De tre grundlæggende principper for vellykket netværkssegmentering inkluderer granulær segmentering af alle netværk, inspektion af trafik mellem segmenter og begrænsning af adgang til segmenterede zoner, så kun betroede og autoriserede brugere er tilladt.


Hvad er et granuleret netværks segment?


Et granuleret netværkssegment er et undernetværk, der er skabt ved at opdele et større netværk i mindre, isolerede dele, som individuelt kan sikres og kontrolleres. Det betyder, at forskellige segmenter af netværket kan beskyttes ved hjælp af specifikke sikkerhedspolitikker, og adgang til forskellige dele af netværket kan begrænses til bestemte brugere eller grupper.


Fordelene ved granulær netværkssegmentering for en it-afdeling er talrige. Det muliggør en mere finmasket tilgang til sikkerhed, hvilket giver mulighed for bedre beskyttelse mod cyberangreb og minimerer virkningen af ​​eventuelle vellykkede brud. Ved at isolere følsomme data eller applikationer i deres egne segmenter kan it-teams sikre, at selvom en del af netværket er kompromitteret, forbliver andre dele sikre.


Desuden kan granulær netværkssegmentering øge synligheden i netværket, hvilket gør det nemmere at overvåge og kontrollere adgangen til forskellige dele af systemet. Dette kan hjælpe it-teams med at identificere potentielle trusler hurtigere og mere effektivt, hvilket reducerer sandsynligheden for vellykkede angreb.


Samlet set kan granulær netværkssegmentering give it-afdelinger større fleksibilitet, kontrol og sikkerhed over deres netværk, hvilket gør det til en væsentlig del af enhver omfattende cybersikkerhedsstrategi.Comments


bottom of page