top of page
photo_2024-02-06_13-45-53.jpg

Foredrag og uddannelse

Elever

Ida Holst Skolen, Svendborg

”Einar var en uddannet filosof, og han delte sin viden om identitet, det at blive voksen og hvordan man ændrer sig. Claus fortalte om ”grooming”. Grooming betyder at udgive sig for at være en anden, og lokke private oplysninger ud af uvidende ofre. Det er især voksne mænd der lokker børn til at sende private billeder til dem. Vi så en video om hvordan grooming foregår, og hvordan det er nemt at gå i deres fælde. Alt i alt synes vi at det var oplysende og informerende.”

Sidsel Borch

Skolelærer, Mølleskolen i Ry

"DKITS præsenterede et velstruktureret og engagerende oplæg, der indeholdt mange relevante eksempler fra dagligdagen, som eleverne kunne relatere til. Oplægget om identitet og sociale medier var informativt og positivt, og det gav os indsigt i nogle af de udfordringer, de unge står overfor. Der var en god balance mellem brugen af videoer, gruppeøvelser og tavlepræsentationer. Vi ser frem til at få mere inspiration fra DKITS på vores skole." 
photo_2024-02-06_13-45-55.jpg

Hvorfor er digital trivsel og sikkerhed vigtig for fremtidens Danskere?

Børn og unge er en sårbar gruppe på internettet, da de ofte ikke har den samme erfaringsbase som voksne til at identificere og beskytte sig mod digitale trusler som cybermobning, identitetstyveri og online svindel. Den rette indsigt hjælper dem med at lære, hvordan de kan beskytte sig selv og deres personlige oplysninger online. Mange unge er ikke fuldt ud klar over konsekvenserne af deres handlinger på nettet, herunder deling af personlige oplysninger og deltagelse i uetiske aktiviteter. Digital dannelse hjælper dem med at forstå, hvordan deres online handlinger kan påvirke deres liv og fremtidige muligheder.

 

I en tid med let adgang til information online er det vigtigt, at unge lærer at udvikle kritiske tænkefærdigheder og kildekritik. Den rette vejledning kan hjælpe dem med at evaluere informationens troværdighed og forstå, hvordan man adskiller fakta fra falske oplysninger og manipulation. Digitale færdigheder er afgørende for mange fremtidige job. Dannelse omkring digital trivsel og sikkerhed giver unge en solid grundlæggende forståelse af it-verdenen og øger deres konkurrenceevne på arbejdsmarkedet.

 

Undervisning i digital trivsel omfatter ofte rådgivning om etik og passende online adfærd. Dette hjælper unge med at udvikle respektfulde og ansvarlige online interaktioner. Digital dannelse hjælper desuden de unge med at opbygge deres digitale selvværd og selvtillid, så de tør handle og kommunikere online uden at føle sig sårbare eller bange.

Hvem kommer på besøg?

Vores foredragsholdere er eksperter i at formidle vigtige budskaber om digital trivsel, sikkerhed og teknologi på en måde, der er let at forstå og engagerende.

Få Dansk IT Sikkerhed på besøg

Hvis du ønsker at få Dansk IT Sikkerhed til at besøge din skole eller institution som foredragsholder og inspirere med spændende indblik i digital trivsel og sikkerhed, er processen enkel og ligetil.

​

Kontakt os via vores kontakt formular eller skriv til Einar Gylling Dørup direkte på einar@dkits.dk

​

Når børn og unge lærer om digital trivsel og sikkerhed i skolen, kan de også bringe denne viden hjem og dele den med deres forældre. Dette fremmer en sund dialog om online adfærd og beskyttelse i hele familien.

 

I sidste ende giver bedre forståelse af digital trivsel og sikkerhed, børn og unge de nødvendige færdigheder og viden til at navigere sikkert og ansvarligt i den digitale verden, som er en uundgåelig del af deres liv. Det er en investering i deres fremtid og en måde at styrke dem til at træffe kloge valg og blive aktive og informerede deltagere i det moderne digitale samfund.

​

Vi glæder os til at samarbejde med dig og dele vores ekspertise inden for IT-sikkerhed og trivsel med dig og dine  målgruppe. Sammen kan vi gøre en positiv forskel i den digitale verden!

photo_2024-02-06_13-45-54.jpg
bottom of page