top of page

15 statistiker om IT-sikkerhed du bør kende


IT-kriminalitet er blevet en velkendt trussel. Chancen for at du måske allerede er blevet offer for et cyberangreb uden selv at være klar over det, er forholdsvist høj.


IT, Statistik, Databrud, IT-sikkerhed

Med den seneste Mimecast State of Email Security-rapport, der forudsiger svimlende 33 milliarder elektroniske optegnelser, der vil blive stjålet i 2023, er omfanget af cyberkriminalitet enormt, og landskabet udvikler sig konstant.


Fra at modtage mistænkelige tekster fra tilsyneladende legitime kilder til at få din e-mail kompromitteret efter en tilsyneladende uskyldig aktivitet som at opgradere din Ferrari, er det afgørende at forblive på vagt og tage onlinesikkerhed alvorligt.


Mens du bruger en pålidelig VPN og holder din antivirussoftware opdateret kan tilbyde et vist niveau af beskyttelse ved at beskytte din IP-adresse og give en følelse af sikkerhed, mens du browser, er der altid mere, der kan gøres for at beskytte dig selv mod cyberkriminalitet.


Det er vigtigt at huske, at cyberkriminalitet ikke er et nyt fænomen, hvor bemærkelsesværdige sager som WannaCry, Petya og NotPetya forårsager betydelige forstyrrelser så langt tilbage som i 2017 og fortsætter med at påvirke både enkeltpersoner og organisationer. Efterhånden som det digitale rum udvides, og kunstig intelligens fortsætter med at påvirke vores daglige liv, bliver hackere mere og mere innovative og sofistikerede.


Hvis du stadig nærer tvivl om den potentielle indvirkning af cyberkriminalitet i dit liv, vil følgende statistikker uden tvivl ændre dit perspektiv.8 globale IT-kriminalitetsstatistikker for 20231. Anslået 33 milliarder elektroniske optegnelser forventes at blive stjålet i 2023

Juniper Researchs resultater, fremhævet i Mimecasts rapport, afslører en bekymrende fremskrivning af 33 milliarder kompromitterede elektroniske poster i 2023. Dette tal repræsenterer en betydelig stigning på 175% sammenlignet med de 12 milliarder poster, der kompromitteret i 2018.


2. Antallet af cyberkriminalitet oplevede en stigning på 125% i 2021, hovedsagelig tilskrevet Covid-19-pandemien

Covid-19-pandemien havde en dyb indvirkning på onlineadfærd og skabte muligheder for innovative cyberkriminalitetsindsatser. Med fjernarbejde, der er blevet normen, og udbredelsen af ​​Internet of Things (IoT)-enheder som smarthøjttalere og kameraer (som er attraktive mål for hackere), steg antallet af cyberkriminalitet i vejret gennem 2021 og fortsatte med at stige i 2022, hvilket lagde en enorm belastning på cybersikkerhedsteams.


3. Virksomheder tager i gennemsnit 277 dage på at identificere og reagere på et cyberangreb

Ifølge IBMs 2022-rapport tager organisationer typisk cirka 277 dage for at opdage og effektivt reagere på et cyberangreb. Selvom dette repræsenterer en lille forbedring fra det foregående års estimat på 280 dage, understreger det vigtigheden af ​​hurtig detektion og indeslutning for at afbøde virkningen af ​​cyberhændelser. Jo længere tid det tager at identificere og reagere på et angreb, jo dyrere bliver konsekvenserne. Rapporten afslører også, at brud inden for 200 dage resulterer i en gennemsnitlig omkostningsbesparelse på 1,12 millioner USD eller 26,5%.


4. Skader på ransomware kostede 57 gange mere i 2021 sammenlignet med 2015

Cybersecurity Ventures' 2022-rapport indikerer, at skaderne forårsaget af ransomware-angreb nåede anslået 20 milliarder USD i 2021, hvilket repræsenterer en svimlende 57-dobling sammenlignet med 2015. Alarmerende nok forudsiger rapporten, at ransomware kan koste ofre (begge enkeltpersoner og organisationer) omkring 265 milliarder USD årligt i 2031, med nye angreb, der forekommer så ofte som hvert andet sekund. Den administrerende direktør for Storbritanniens NCSC, Lindy Cameron, anser ransomware for at være den mest umiddelbare cybersikkerhedstrussel mod britiske virksomheder.


5. Hackere målretter mod computere hvert 39. sekund

En undersøgelse udført af Clark School afslører, at computere med internetforbindelse står over for kontinuerlige angreb, med et gennemsnit på 2.244 forsøg pr. dag, hvilket svarer til et angreb hvert 39. sekund. Selvom ikke alle forsøg er vellykkede, understreger den vedvarende karakter af disse angreb behovet for robuste sikkerhedsforanstaltninger. De fleste hackere sigter mod at få uautoriseret adgang til brugernavne og adgangskoder.


6. Databrud kostede virksomheder i gennemsnit 4,35 millioner USD i 2022

Databrud kan forekomme på forskellige måder, og mange virksomheder bliver ofre for disse angreb. IBMs undersøgelse afslører, at 83% af organisationerne oplever flere målrettede angreb. Stjålne eller kompromitterede data udgjorde 19% af databrud i 2022, hvilket resulterede i en gennemsnitlig omkostning på 4,50 millioner USD. Det er et lille fald i forhold til det foregående års tal på 20%.


7. Phishing-angreb står for 90 % af sikkerhedsbrud i virksomheder

Ifølge SoSafes Cyber ​​Trends Report 2023 er phishing-angreb fortsat en udbredt og mangefacetteret trussel. Medarbejdere står ikke kun over for risikoen for vildledende e-mails, men også stemme-phishing (vishing). Med integrationen af ​​kunstig intelligens i vores daglige liv, kan brugere nemt blive snydt til at tro, at et link eller et telefonopkald er sikkert. En betydelig 44% af mennesker globalt tror, ​​at en e-mail er sikker, når den har velkendt branding, som afsløret i proofpoint.'s 2023-rapport. Cyberkriminelle efterligner ofte forbrugernes yndlingsmærker, hvor kendte mærker som Apple er populære mål. Dette fremhæver den alarmerende succesrate for phishing-angreb.


8. Sundhedsindustrien har en gennemsnitlig brudomkostning på cirka 10,10 millioner USD i 2022

IBMs 2022-rapport identificerer sundhedsindustrien som en af ​​de mest regulerede sektorer i USA. For tolvte år i træk er sundhedsvæsenet fortsat den branche, der har de højeste omkostninger forbundet med databrud. De anslåede omkostninger ved et databrud i sundhedssektoren nåede 10,10 millioner USD i 2022, hvilket er en stigning på 42% sammenlignet med 2020.


Efter sundhedspleje er den finansielle, farmaceutiske, teknologiske og energisektor blandt de fire bedste industrier med hensyn til brudrelaterede omkostninger. Stærkt regulerede industrier har en tendens til at opleve højere omkostninger i de to år efter en sikkerhedshændelse, mens mindre regulerede sektorer, såsom teknologi, kan stå over for det meste af den økonomiske virkning i de første måneder efter et brud. IBMs rapport beskriver disse forlængede omkostninger som "longtail"-udgifter, som typisk udgør 24% af de samlede omkostninger.


Statistikken præsenteret ovenfor tegner et nøgternt billede af det stadigt udviklende cyberlandskab. Det er afgørende at prioritere robuste cybersikkerhedsforanstaltninger, medarbejderbevidsthed og -uddannelse og proaktive strategier til at beskytte følsomme data, mindske risici og forsvare sig mod cybertrusler.

Comments


bottom of page