top of page

Google Password Manager giver en simplere overgang til passkeys

Det er nu blevet nemmere skift til passkey-autentifikation. Passkeys er kryptografiske nøglepar, der erstatter adgangskoder og gør tilmeldinger mere bekvemme og sikre ved at bruge biometriske data som fingeraftryk eller ansigtsscanninger på dine enheder.


Passkeys, Passwords, Adgangskoder, Google Password Manager, Password Administrator, Adgangskodeadministrator, IT-sikkerhed

Adgangskodeadministratorer, herunder Google Password Manager, understøtter nu passkeys, hvilket fører til færre fejl og hurtigere tilmeldinger.


Selvom det endnu ikke er tilgængeligt for alle brugere af Google Password Manager, tillader nu snart alle brugere at tilføje passkeys til platforme, der understøtter tilmelding med en passkey. Adgangskoder har eksisteret i årtier som en autentifikationsmetode.


Vores foretrukne adgangskodeadministratorer gør det nemt at generere unikke sikre adgangskoder og huske de andre, du måske har gentaget. Dog er adgangskoder sårbar over for phishing-forsøg. Passkeys forenkler tilmeldingsprocessen betydeligt og fjerner også sikkerhedsrisici.


Lagring af passkeys allerede en realitet


Google Password Manager understøtter allerede lagring af passkeys, men en ny opdatering af Play Services kunne opfordre dig til at omfavne ændringen og gå uden adgangskode. Passkeys er unikke kryptografiske nøglepar, der erstatter din adgangskode - den ene del af nøglen gemmes på den hjemmeside, du logger ind på, og den anden halvdel gemmes på din enhed, godkendt af sikre biometriske data som et fingeraftryk eller en ansigtsscanning. Da kryptografiske nøglepar er komplekse, gemmes de automatisk i en password manager app.


Desuden er de unikke af design, så der er ingen genbrug. Da Google Password Manager adopterede passkeys, er det at logge ind på en tjeneste lige så bekvemt og hurtigt som at låse din telefon op, fordi fingeraftrykket praktisk talt erstatter tofaktorautentifikationssystemer som SMS og e-mail-leverede engangskoder.


Googles data, der blev udgivet kort efter introduktionen af passkey-understøttelse, viser, at adgang uden adgangskode har den ekstra fordel med færre fejl og hurtigere hastighed. Ikke overraskende har næsten enhver større adgangskodeadministrator siden tilføjet understøttelse til lagring af passkeys, hvoraf nogle få foreslår, at du erstatter din hovedadgangskode med en passkey.


Alternative løsninger fra brugere


Nu afslører AssembleDebug på X (tidligere Twitter), at Google Password Manager nu foreslår, at du forenkler din login ved hjælp af passkeys, som igen bruger din enheds skærmlås-metode. I en detaljeret post i GApps Flags & Leaks Telegram-kanal forklarede funktionens forsker, at adgangskodeadministratorens nye mulighed opfordrer dig til at skifte til passkeys, hvis hjemmesiden eller appen understøtter den nye teknologi.


Dog når ændringen ikke alle brugere af Google Password Manager med det samme. Den er beskyttet bag et flag i den seneste betaversion af Google Mobile Services (v23.41.13). Google har ikke officielt meddelt denne ændring eller fortalt os, hvornår den vil træde i kraft, så vi kan kun vente, indtil den vises i den stabile kanal. Indtil da kan du stadig skifte til passkeys manuelt på enhver understøttet platform, fordi Google Password Manager allerede er klar til at gemme dem for dig.

Comments


bottom of page